Šport
34994 ogledov

Lance: "Slovenija? Pa saj sploh ne vem, kje to je!"

Lance Armstrong in George Hincapie, oddaja The Move YouTube
Lance Armstrong je podrobno analiziral 4. etapo Dirke po Franciji, kjer je imela glavno vlogo Slovenija!

Četrto etapo letošnjega Toura bi lahko poimenovali kar "slovenska etapa". Odlično delo je za svojega moštvenega kolega na poslednjem klancu opravil že Jan Polanc, vse skupaj pa sta z zgodovinsko dvojno zmago dokončala Primož Roglič in Tadej Pogačar.

Primož Roglič in Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Slovenski kolesarski uspehi tako odmevajo po celotnem svetu, dotaknil pa se jih je tudi legendarni "padli velikan" Lance Armstrong, ki v oddaji The Move vsak dan skupaj z nekdanjim sotekmovalcem Georgeom Hincapiejem analizira etapo.

"Odličen dan za Slovenijo. Mislim, saj se sploh ne spomnim, če sem kdaj kolesaril s kakšnimi Slovenci. Pa saj sploh ne vem, kje Slovenija je," je bil navdušen nad slovenskima kolesarjema Armstrong, ki pa je nekoliko pretiraval, saj je svoj čas kolesaril za isto ekipo kot Slovenec Janez Brajkovič, prav tako pa je tekmoval v času, ko je zelo dobre uspehe dosegal Tadej Valjavec.

Lance Armstrong in George Hincapie, oddaja The Move | Avtor: YouTube YouTube

"Bila sta prvi in drugi! Izjemen dan za Slovenijo! Ko pomisliš na kolesarstvo, imaš v mislih velikih pet držav kolesarstva. Med njimi ni Slovenije. To so tipično Francija, Belgija, Španija, Italija... Tokrat pa Slovenija na prvem in drugem mestu!" je zaključil hvalospev Slovencema Armstrong.

"Pogačar je res izjemen talent. Je neverjetno mlad. Kar pa je Roglič storil danes, je bilo res izjemno. Guillaume Martin iz Cofidisa je neverjetno napadel 500 metrov pred ciljem, ko je bil tempo zelo visok, uspel si je prikolesariti razliko, toda Roglič ni niti malo pomišljal. Prilepil se mu je na kolo, ne da bi se dvignil s sedeža, nato pa odsprintal ter se preprosto odpeljal Julianu Alaphilippu,je bil navdušen tudi trikratni ameriški državni prvak, George Hincapie.

Lance Armstrong in George Hincapie, oddaja The Move | Avtor: YouTube YouTube

Njegova forma je resnično neverjetna. Ljudje so se spraševali, če je pravočasno okreval po padcu na Kriteriju Dauphine, toda Roglič jim je z današnjo predstavo vsem odgovoril," je zaključil Hincapie.

 

 

Komentarjev 8
  • leonardo 10:53 03.september 2020.

    Ob današnji tehnologiji nikoli ne bi priznal, da sem takšen buksar!

  • Snežinko 07:09 03.september 2020.

    Očitno je še vedno krepko na dopingu, sicer bi mu vzelo le nekaj sekund, da bi na telefonu v gugl maps na hitro našel, "kje je Slovenija" in spustil te traparije, ki jih je povedal.

  • asmas1965 20:08 02.september 2020.

    kaj niso temu lanceju vzeli vse zmage,kdo kurca ga pa sploh še omenja RAZEN ŽURNALOVIH KVAZI NOVINARJEV

Sorodne novice