Šport
3276 ogledov

Najboljši hribolazec trčil v avtomobil svojega moštva

anthony perez Reševalni pas/Twitter
Tretja etapa dirke po Franciji je terjala nov odstop.

Po Belgijcu Philippu Gilbertu, Nemcu Johnu Degenkolbu (oba Lotto Soudal) in Špancu Rafaelu Vallsu (Bahrain-McLaren) je moral odstopiti še Francoz Anthony Perez (Cofidis), ki si je na današnji etapi virtualno priboril pikčasto majico najboljšega hribolazca, poroča Radio Tour.

Nesrečni Francoz se je poškodoval na spustu po prečkanju prelaza Leques. Devetindvajsetletnik se je po predrti zračnici namreč zaletel v avto svojega moštva in si zlomil levo ključnico, so sporočili organizatorji dirke po Franciji.

Francoz je bil sicer del prve ubežne skupine, na današnjih kategoriziranih prelazih pa je osvojil dovolj točk, da bi torkovo četrto etapo začel v prestižni pikčasti majici najboljšega hribolazca.

anthony perez | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V ostalih novicah iz kolesarskega sveta je predsednik Mednarodne kolesarske zveze David Lappartient dejal, da bo letošnje prizorišče svetovnega prvenstva znano 2. septembra.

Prvenstvo v Aigleju in Martignyju v Švici je bilo zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedano 12. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice