Šport
744 ogledov

Kolesarji padali kot pokošeni

philippe gilbert Reševalni pas/Twitter
Največja kolesarska dirka po Franciji je že po prvi etapi pokazala zobe.

Po njej so se zaradi poškodb po padcih na spolzkem cestišču v okolici Nice poslovili trije kolesarji. Največje ime med njimi je Belgijec Philippe Gilbert, ki se je pridružil moštvenemu kolegu Nemcu Johnu Degenkolbu (Lotto Soudal).

Primož Roglič Edini trezne glave Šport Roglič moral loviti in miriti nestrpneže (video)

Gilbert je ob padcu utrpel zlom pogačice, zaradi česar bo nekdanji svetovni prvak in specialist za spomladanske klasike počival več tednov. Degenkolb je dirko zapustil po poškodbi obeh kolen, podrobni pregledi pa niso pokazali zlomov ali poškodb vezi.

Poleg obeh zvezdnikov kolesarstva je moral po prvi etapi odnehati še Španec Rafael Valls (Bahrain-McLaren), ki si je zlomil desno stegnenico. Njegov moštveni kolega, Slovenec Matej Mohorič jo je ob padcu prav tako skupil, v cilj sobotne etape je prišel z okrvavljenim desnim kolenom, poroča RTV Slovenija.

Alexander Kristoff 1. etapa Norvežanu Šport Deževni kaos na Touru terjal velik davek! Favoriti padali kot za stavo

Sodniki so tudi Mohoriču, kot številnim drugim kolesarjem, ki so v etapi zaostali, zaradi padca pripisali čas zmagovalca.

Organizatorji dirke po Franciji so po prvi etapi poslušali glasne kritike, še posebej pa duhove buri posnetek fizioterapevta moštva Dimension Data, Jesusa Hernandeza, ki je objavil milnico, ki je po nevihti odtekala ob cesti.

Nekateri kolumbijski zapisi na Twitterju so poročali tudi o milnih mehurčkih, ki naj bi jih za seboj spuščalo eno od sponzorskih vozil za vrsto detergenta, ki se je premikalo v karavani vozil, ki gredo na traso pred kolesarji.

Danes bo na sporedu druga etapa v okolici Nice (186 km) z dvema zahtevnima prelazoma ter dvema krajšima vzponoma v zadnji tretjini, ki bodo že morebiti ponudili boj med favoriti za skupno zmago.

Remco Evenepoel Zasačen Šport Ko je ležal okrvavljen in polomljen, mu je šef moštva segel žep
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.