Šport
140 ogledov

Aru: "Z veseljem bom pomagal Pogačarju"

fabio aru Epa
Slovenski kolesar Tadej Pogačar na stavnicah kotira višje od izkušenejšega kolega.

Italijanski kolesar Fabio Aru je pred začetkom dirke po Franciji za La Stampo dejal, da bo z veseljem pomagal slovenskemu zvezdniku Tadeju Pogačarju v boju za čim višjo uvrstitev. Oba kolesarja UAE Team Emirates sta sicer predvidena za vlogo kapetana, a se Aru zaveda moči 21-letnika s Klanca pri Komendi.

Remco Evenepoel Zasačen Šport Ko je ležal okrvavljen in polomljen, mu je šef moštva segel žep

Pogačar namreč na stavnicah kotira precej višje kot njegov izkušenejši moštveni kolega. "Videli bomo, kako bo dirka potekala. Menim, da bom moral pomagati Pogačarju, ki je zelo močan in si to zasluži. Potem pa bomo po poti videli, kaj lahko storimo. Gremo iz dneva v dan," je dejal 30-letnik s Sardinije.

Nekoč je tudi Aru veljal za velikega talenta italijanskega kolesarstva, v karieri je dobil dirko po Španiji (2015), v zadnjih letih pa ni več posegel po najvišjih mestih. V hierarhiji v moštvu pa ga je prehitel tudi slovenski mladenič.

"Z veseljem bom pomagal Pogačarju in mu dal kakšen nasvet. Zame je vloga pomočnika nekaj, kar že dolgo nisem opravljal. Z Davidejem Formolom bova ves čas spredaj. Videla bova, kako dobro se lahko peljeva z najboljšimi," je še dejal Aru.

jumbo visma Veliko neznank Šport Roglič je bil nesporni favorit, zdaj bo bolj zapleteno

Pogačar sam je na tiskovni konferenci pred začetkom Toura dejal, da se želi boriti za belo majico najboljšega mladega kolesarja, a je dodal, da bo s tem najverjetneje tudi v boju za skupno zmago.

Bela majica pa, kot pravi Pogačar, tokrat ne bo daleč od rumene saj se bo zanjo boril tudi njegov kolumbijski tekmec Egan Bernal, branilec lanske zmage na francoski pentlji.

Tour se bo začel danes v Nici z etapo za sprinterje, med katerimi bo v igri za rumeno majico tudi Luka Mezgec. Najboljši hribolazci pa bodo s prvimi pravimi klanci opravili že v nedeljo, ko bo jasno, kdo je dobro pripravljen dočakal dirko po Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.