Šport
24351 ogledov

Rogla prestrašil navijače...To je vprašanje, na katerega ni želel odgovoriti

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič je bil po 2. etape Dirke po Franciji dobre volje, a se je vseeno izmaknil ključnemu vprašanju...

Za kolesarji je še druga etapa letošnje Dirke po Franciji. Po "masakru" na prvi smo bili priča nekoliko bolj mirnemu dogajanju, dokler se ni 16 kilometrov pred ciljem začel vzpon na Col des Quatre Chemins, kjer pa smo bili priča pravi eksploziji.

Ekipa trenutno najboljšega kolesarja na svetu Primoža Rogliča, Jumbo Visma, je vse do omenjenga vzpona brez težav nadzirala dogajanje ter imela pod kontrolo potek celotne etape.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Nato pa so se začele stvari komplicirati, ko je bliskovito napadel Julian Alaphilippe, ki morda ravno ne velja za enega glavnih favoritov za skupno zmago, a je že na lanski dirki dokazal, da lahko dolgo meša štrene pri vrhu skupnega seštevka.

Na njegov napad se je takoj odzval mladi Marc Hirschi, kmalu pa se jima je v ospredju pridružil še Adam Yates. Preostali del glavnine, kjer so do tedaj glavno vlogo imeli Primoževi kolesarji, pa je ostal brez odgovora. Pri vseh teh eksplozivnih napadih je slovenski kolesar celo nekoliko zdrsnil s prvih mest v skupini zasledovalcev.

Primož Roglič TdF Tour de France Šport Polanc rešil Pogačarja, Roglič kontroliral tekmece

Vodeči trije kolesarji so si nato na vrhu vzpona Col des Quatre Chemins razdelili bonusne sekunde, v ospredju pa so uspeli ostati tudi do samega cilja, kjer je Alaphilippe za las ugnal Hirschija, Yates pa je končal na tretjem mestu.

Glavnina je sicer do samega cilja s pomočjo vetra v prsi ubežnikov uspela izničiti zaostanek za vodilno trojico, tako da je skupina najboljših kolesarjev, v kateri sta bila tudi Roglič in Tadej Pogačar, prečkala ciljno črto z vsega dvema sekundama za Alaphilippom.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Francoz je tako postal novi nosilec rumene majice s 4 sekundami prednosti pred Yatesom ter 7 pred Hirschijem. Vsi preostali najboljši kolesarji zaostajajo za 17 sekund, kar je na koncu še dosti ugoden razplet, glede na to kako se je na zadnjem vzponu odvijala etapa.

Z razpletom je bil na koncu zadovoljen tudi Roglič: "Fino, brez večjih težav smo prišli skozi etapo, tako da super. Gremo dan za dnem," je bil vidno zadovoljen Slovenec, ki pa nato nikakor ni želel odgovoriti na vprašanje, kaj se je zgodilo ob napadu Alaphilippa in Yatesa, če je bil to le del taktike, ali pa Primož tokrat preprosto "ni imel nog".

"Hja, bom tako odgovoril... Super je, tako kot se je na koncu razpletlo. Na koncu so moji fantje ponovno opravili ogromno dela, definitvno smo lahko zadovoljni z današnjo situacijo," se je glasil odgovor s katerim je Primož vendarle dal naslutiti, da morda po tistem grozljivem padcu še ni čisto v najboljši formi, kar se je potrdilo s poslednjo izjavo:

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Cel dan mi je bil malce težko, počasi prihajam nazaj v ta ritem, a me veseli predvsem to, da sem videl, da se še lahko vozim z najboljšimi. Sem čedalje bolj zdrav, očitno dovolj, da sem že zdaj v štric za najboljšimi," je dvigovanje forme napovedal Roglič.

Glede na nedeljsko ne toliko dominantno predstavo ter Rogličev izmikajoči se odgovor, so se nekateri navijači po Sloveniji pošteno prestrašili, a Dirka po Franciji bo še dolga.

Toura se nikakor ne da dobiti v eni etapi, se ga pa lahko izgubi, tako da je trenutno najpomembneje, da Primož ne zaostaja za največjimi favoriti, do odločilnih borb pa je še daleč. Rogličeva forma pa se medtem dviguje...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice