Šport
16266 ogledov

Organizatorji izrekli opomin Pogačarju

Tadej Pogačar Epa
Mladi slovenski kolesarski as jo je dobro odnesel.

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je bil med tistimi, ki so si v četrti etapi po manjšem zaostanku za glavnino prislužili opomin Mednarodne kolesarske zveze (Uci) zaradi nedovoljene pomoči zavetrja avtomobilov, je Uci sporočil v disciplinskem poročilu po etapi.

Enaindvajsetletni član UAE Team Emirates je približno 70 kilometrov pred ciljem zaostal, potem ko so se v glavnini pojavile razpoke. Za zdaj ni jasno, zakaj se je v ozadju znašel Pogačar, nekateri novinarji, specializirani za kolesarstvo, pa so na Twitterju namigovali na opravljanje male potrebe.

Tadej Pogačar Pogačar: Šport "Obdobje se spreminja, prihajamo mladi kolesarji" Primož Roglič Video Šport Tako je potekal zgodovinski zadnji kilometer

Ob pomoči moštvenega kolega Marca Marcata ter zavetrja za avtomobili je nato vendarle hitro in brez težav prišel v stik z glavnino. Težave s hitrim tempom glavnine so imeli ob takšnih in drugačnih težavah tudi številni drugi kolesarji.

Prav veliko število kolesarjev, ki so si pomagali z avtomobili, pa je bržčas botrovalo zgolj opominu namesto denarne ali manjše časovne kazni. "Kolesarje opominjamo, da pomoč z avtomobilskim zavetrjem po tehničnih težavah, opravljanju male ali velike potrebe ter padca ni dovoljena," je zapisano v poročilu etape.

Primož Roglič Bravo! Šport Slovenski dan na dirki po Franciji

Si je pa denarno kazen prislužil član Ineos Grenadiers, Rus Pavel Sivakov, ki je na tla vrgel smeti zunaj za to predvidenega območja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.