Šport
1439 ogledov

Tako je potekal zgodovinski zadnji kilometer

Primož Roglič Epa
Dvojna slovenska zmaga na najprestižnejši kolesarski dirki.

V četrti etapi dirke po Franciji je Primož Roglič (Jumbo-Visma) tekmecem pokazal, da je nesrečni padec na kriteriju Dauphine že preteklost. V ciljnem sprintu etape, ki se je končala z vzponom na smučarsko središče Orcières-Merlette, je v zadnjem kilometru najprej nevtraliziral napad Francoza Guillauma Martina (Cofidis), nato pa precej zanesljivo kot prvi prečkal ciljno črto. S tem je prišel do svoje tretje etapne zmage na Touru.

Kot drugi je v cilj prišel Tadej Pogačar (UAE), oba Slovenca pa sta tako spomnila na lansko dirko po Španiji, kjer so športni navdušenci v domovini prvič bili priča dvojni slovenski zmagi na treh največjih dirkah. Pred letom je sicer Pogačar slavil pred Rogličem, tokrat je bilo obratno.

Primož Roglič Bravo! Šport Slovenski dan na dirki po Franciji

Rumeno majico je uspel zadržati Julian Alaphilippe, ki je obdržal štiri sekunde prednosti pred Adamom Yatesom, oba sta prišla v cilj v času zmagovalca. Roglič je sicer dobil 10 sekund bonusa zaradi etapne zmage in se v skupnem seštevku povzpel na tretje mesto, za Francozom zaostaja 7 sekund. Prehitel je tudi Pogačarja, a je ta skočil pred Marca Hirschija in tako ostal skupno četrti (+0:11), ob tem je oblekel še belo majico za najhitrejšega mladega kolesarja.

Zadnji kilometer četrte etape si lahko ogledate še enkrat:

Komentarjev 1
Sorodne novice