Šport
1270 ogledov

Kaj Primoža in Tadeja čaka v peti etapi?

Tour de France Profimedia
Po zgodovinskem slovenskem dnevu na Touru sledi lažja etapa za sprinterje.

Po izjemni dvojni zmagi slovenskih kolesarjev, Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, v četrti etapi dirke po Franciji danes sledi lažja peta. Ta bo od Gapa do Privasa (183 km) kolesarje popeljala prek nekaj lažjih vzponov, v prvi vrsti pa bo rezervirana za sprinterje ali ubežnike.

5. etapa | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

Še vedno pa tako v Sloveniji kot v svetu odmeva izjemna predstava zmagovalca torkove etape Rogliča ter njegovega rojaka Pogačarja, ki je v cilj pripeljal tik za njim ter si prislužil belo majico najboljšega mladega kolesarja. Slovenska kolesarja sta dvojno zmago, takrat v obrnjenih vlogah, slavila že v 13. etapi lanske dirke po Španiji.

Roglič je v torek slavil tretjo etapno zmago na Touru, skupno pa že sedmo na velikih tritedenskih pentljah. Preostale štiri etapne zmage je slavil v vožnji na čas, trikrat je bil najboljši na Giru, enkrat pa lani na Vuelti na poti do skupne zmage.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Za favorita za rumeno majico Rogliča in Pogačarja, ki v skupnem seštevku za Francozom Julianom Alaphilippom zaostajata vsega sedem oz. 11 sekund, bo pomembno, da na etapah, ki ne predstavljajo prevelikega napora, ne pride do padcev ali poškodb, saj v četrtek že sledi nova etapa z gorskim ciljem s podobnim profilom, kot je bila torkova.

Danes bo na vrsti priložnost za sprinterje. Med njimi bo tudi Luka Mezgec, ki bi mu rahlo vzpenjajoča se cesta do cilja v Privasu lahko ustrezala.

Luka Mezgec | Avtor: Epa Epa

Morda pa bo glavnina prvič letos prepustila etapno zmago večji skupini ubežnikov, kar po hitrem in napornem zaključku četrte etape ne bi bilo nikakršno presenečenje. Primož Roglič Jumbo-Visma Šport Tako so v ekipi pospremili Primoževo zmago Tadej Pogačar Po Franciji Šport Organizatorji izrekli opomin Pogačarju Primož Roglič Video Šport Tako je potekal zgodovinski zadnji kilometer
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice