Šport
851 ogledov

Tako so v ekipi pospremili Primoževo zmago

Primož Roglič Epa
V nizozemski ekipi navdušeni nad predstavo kapetana.

V nizozemskem moštvu so že pred četrto etapo Toura napovedovali, da bodo na zadnjem klancu preverili formo tekmecev. Načrt se jim je odlično izšel, ob dobrem delu celotne ekipe pa je Primož Roglič v zadnjih 500 metrtih etape prišel do lepe zmage. Kapetan moštva Jumbo-Visma je v ciljnem sprintu zanesljivo premagal vse največje tekmece, drugi je v cilj prišel Tadej Pogačar in tako še zaokrožil enega izmed največjih uspehov slovenskega kolesarstva.

Prav Pogačar je bil prvi, ki je po ciljni črti čestital Rogliču, naslednji pa je to storil Primožev sokapetan Tom Dumoulin, ki se je očitno hitro sprijaznil z dejstvom, da bo nizozemska ekipa v boju za rumeno majico stavila na Slovenca. Dumoulin, nekdanji zmagovalec Gira, je po etapi sicer priznal, da je na zadnjem klancu trpel in da je zadovoljen že s tem, da je v cilj prikolesaril v času zmagovalca.

"To je fantastičen dan za ekipo, Primož je še enkrat več pokazal svoje mojstrstvo. Bil je resnično dober, pokazal je tudi, da si želi etapne zmage. Ekipa je bila danes izjemno močna, to dokazujeta vožnji Seppa (Kussa) in Wouta (Van Aerta). Sam se nisem počutil tako dobro, na koncu sem se boril, da dosežem ciljno črto. Na srečo sem se uspel obdržati v prvi skupini. Upam, da bom raven forme izboljšal v naslednjih dneh," je dejal zmagovalec dirke po Italiji leta 2017.

Primož Roglič Video Šport Tako je potekal zgodovinski zadnji kilometer Primož Roglič Bravo! Šport Slovenski dan na dirki po Franciji

Kot tretji je Rogliču čestital Sepp Kuss, ki je v zaključku zadnjega vzpona izmenjal nekaj besed s Primožem, nato pa skočil na čelo najboljših in za sabo popeljal tudi svojega kapetana. Američan se je v zadnjem kilometru ob napadu Francoza Guillaumeja Martina umaknil na stran, Roglič pa je sam ujel kolesarja ekipe Cofidis, nato pa dokaj prepričljivo švignil mimo in odsprintal do svoje tretje zmage na dirkah po Franciji, prvi je zabeležil v letih 2017 in 2018, lani se je uspešno posvetil Giru in Vuelti.

Po Rogličevem prečkanju črte je bilo sicer veselo tudi v vozilih športnih direktorjev Grische Niermanna in Fransa Maassena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice