Šport
237 ogledov

Jumbo-Visma še naprej melje, odličen tudi Mezgec

Wout van Aert Epa
Nova zmaga za nizozemsko moštvo.

Po zmagi Primoža Rogliča v četrti etapi dirke po Franciji je ekipa Jumbo-Visma znova prišla do etapnega uspeha. Po ritmu za rekreativce v večjem delu etape, so na koncu na svoj račun prišli sprinterski vlaki najhitrejših kolesarjev, končno pa je zobe pokazala tudi ekipa Ineos Grenadiers, ki pa v bočnem vetru v zadnjih desetih kilometrih, kljub temu da so razpolovili glavnino, ni uspela streti favoritov.

Peto etapo je tako odločil sprint glavnine v kateri je bil najhitrejši Belgijec Wout van Aert, letos že zmagovalec klasike Milano - San Remo in dirke Strade Bianche. Drugi je bil Nizozemec Cees Bol (Sunweb), tretji pa Irec Sam Bennett (Deceuninck-Quick-step). Šesti je ciljno črto prečkal Luka Mezgec (Mitchelton-Scott). 

"To je bil zahteven zaključek, a dejal bi, da je bila to najbrž najlažja etapa, ki sem jo odpeljal. Ob koncu je bilo kot vedno precej kaotično, tudi nekaj vetra je bilo, zato so želeli biti vsi sprinterji v ospredju," je etapo v izjavi za organizatorja pokomentiral presrečni Belgijec, ki mu je bil zaključek etape pisan na kožo.

"Ker je šlo v zadnjih kilometrih navkreber, sem vedel, da mi bo to ustrezalo in da bom imel priložnost. Hvaležen sem ekipi, da mi je dala proste roke za današnji zaključek. Zdaj ko sem osvojil etapo, bom zdaj še z večjo vnemo pomagal moštvu. Naš vodja je včeraj pokazal, da ima močne noge, jutri pa bo spet na vrsti pomembna etapa," je še zaključil 25-letni Van Aert.

Benett je zeleno majico najboljšega sprinterja vzel tokrat četrtemu Slovaku Petru Saganu (BORA-Hansgrohe), medtem ko je v rumenem le nekaj minut po prihodu v cilj ostal Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-step). Francoz je namreč dobil 20-sekundno kazen, ker je v zadnjih 20 kilometrih vzel pijačo od člana ekipe ob cesti, kar je nedovoljeno.

Julian Alaphilippe Roglič že drugi Šport Zaplet na Touru, kazen za nosilca rumene majice

Belo majico je zadržal 21-letni Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki je po napaki Alaphilippa in moštva Deceuninck-QuickStep  v skupnem seštevku napredoval na tretje mesto (+0:07). Drugi je Roglič (+0:03), prvi pa Adam Yates (Mitchelton-Scott). 

Primož Roglič, Wout van Aert | Avtor: Epa Epa

Konkurenti za rumeno majico so v peti etapi sicer v večji meri hranili moči, že v četrtek pa bo drugače, saj bo na sporedu 191 kilometrov dolga šesta etapa z gorskim ciljem do Mont Aigouala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice