Šport
3106 ogledov

Zaplet na Touru, kazen za nosilca rumene majice

Julian Alaphilippe Epa
Julian Alaphilippe je ostal brez rumene majice.

Francoskemu zvezdniku Julianu Alaphilippu so organizatorji prisodili 20 sekund pribitka, saj je v zadnjih 20 kilometrih pete etape na cesti sprejel pijačo, kar pa po pravilih ni dovoljeno. Rumeno majico bo tako v naslednji etapi nosil Britanec Adam Yates. Na drugo mesto je tako skočil Primož Roglič, ki ima zdaj tri sekunde zaostanka za vodilnim, tretji pa je Tadej Pogačar. Ta zaostaja sedem sekund.

Posnetek je pokazal, da je Alaphilippe pijačo prejel 17 kilometrov pred ciljem, podal mu jo je eden od članov moštva Deceuninck-QuickStep, ki se je očitno postavil na napačno mesto.

Po etapi se je Alaphilippe že podal na podelitev, a je nato ostal brez nje. Organizatorji so tako v nasprotju s protokolom kot zadnjo podelili prav rumeno majico, kar nekaj časa so namreč iskali Yatesa.

Primož Roglič, Wout van Aert Tour Šport Jumbo-Visma še naprej melje, odličen tudi Mezgec

"Nihče si ne želi na tak način priti do rumene majice, a je, kar je. Niti ne vem, kaj se je zgodilo. Jutri sem sicer načrtoval napad na rumeno majico, zdaj jo bom pač branil," je povedal Yates. V etapi je v ciljnem sprintu glavnine sicer slavil moštveni kolega Primoža Rogliča Belgijec Wout van Aert.

Adam Yates | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • SVOBODA 19:46 02.september 2020.

    Kako je lahko Yates prevzel vodstvo? Saj je bil za roglicem...

Sorodne novice