Šport
767 ogledov

Slovenec že danes v rumenem?

primož roglič Epa
Na kolesarski dirki po Franciji bo danes na vrsti šesta etapa, druga z gorskim ciljem.

Po torkovem dvojnem zmagoslavju Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja se pojavlja vprašanje, ali bo kateri od Slovencev že po današnjem dnevu odet v rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku.

Roglič, član Jumbo-Visme, trenutno zaseda drugo mesto in ima vsega tri sekunde zaostanka za vodilnim Britancem Adamom Yatesom (Mitchelton-Scott). Še štiri sekunde več na tretjem mestu zaostaja Pogačar (UAE Team Emirates).

Šesta etapa pa ob ne ravno zahtevnem profilu vseeno ponuja dovolj bonifikacijskih sekund za menjavo lastnika majice.

"Dobra etapa. Težka na koncu. Borba bo in verjetno se bomo borili za etapno zmago in majice. Zanimivo bo," je za RTV Slovenija v sredo dejal Pogačar.

primož roglič | Avtor: Epa Epa
Roglič pa je na drugi strani poudaril, da se že veseli novega spopada v francoskih hribih. "Bomo videli, kako se bo vse skupaj odvijalo. Imamo super moment z ekipo, zato se že veselim naslednje etape," je kratko za slovensko javno televizijo pristavil Roglič.

Etapa, dolga 191 kilometrov, se bo začela v Le Teilu, končala pa na 1560 metrih nadmorske višine na Mont Aigoualu. Zadnji, 8,3 kilometra dolg vzpon s štiriodstotnim naklonom ni med najbolj zahtevnimi. Bo pa več razburjenja ponudil predzadnji klanec.

Tam se bodo, tako kot na cilju, delile bonifikacijske sekunde. Najboljši prek predzadnjega prelaza Lusette bo pridobil osem sekund, drugi pet, tretji pa dve sekundi. Vzpon sodi v prvo kategorijo, dolg pa je 11,7 kilometra s povprečnim naklonom 7,3 odstotka.

Na cilju bo kot ponavadi na voljo še deset sekund za zmagovalca etape ter šest in štiri za drugega ter tretjega skozi cilj etape.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice