Šport
52041 ogledov

Roglič grdo zavajal? Obtožbe na računa Slovenca: "To je sranje!"

Primož Roglič Epa
Slovenski kolesarski zvezdnik je bil po zmagi na četrti etapi dirke po Franciji tarča brezsramnega napada.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je veljal za nespornega favorita letošnje dirke po Franciji, a bi mu načrte skoraj prekrižal padec na kriteriju Dauphine, t.i. uradni generalki pred francosko pentljo, ki je pustil precej hude posledice.

Roglič se je zaradi poškodbe odpovedal nastopu na zadnji etapi, nekaj časa pa je bil pod vprašajem celo začetek na največji kolesarski dirki vseh časov, kar bi bil res nesrečen razplet dogodkov, saj je bil prav Tour Rogličev glavni cilj za letošnjo sezono.

primož roglič Tour de France Šport Slovenec že danes v rumenem?

Negotovost pred začetkom francoske pentlje se je še okrepila z razkritjem Rogličeve izbranke Lore Klinc, ki je na promocijskem dogodku ob izdaji knjige le nekaj dni pred uvodno etapo priznala, da nastop Slovenca še ni uradno potrjen. "Ta padec je vse prizemljil. Celo preveč. Po eni strani bi bilo lahko še veliko hujše. A zakaj se je moralo dogoditi ravno pred startom Toura? Kar s tesnobo čakam, kaj bo," je dejala Klinčeva.

Primož Roglič | Avtor: instagram instagram
Strahove je kmalu zatem pomiril športni direktor Jumbo Visme Merijn Zeeman, ki je zatrdil, da se Primoževo zdravstveno stanje izboljšuje. "Lora je bila s Primožem, ko se ni počutil dobro, vendar pa zdaj že normalno sodeluje na naših treningih. Zahvaljujoč zdravstvenemu osebju lahko spet trenira in se je že vrnil na vrhunsko raven," je za belgijski medij Het Laatste Nieuws dejal Zeeman.

Njegova napoved se je uresničila, saj je Roglič nastopil na kaotični prvi etapi, preden je na četrti, prvi gorski preizkušnji letošnega Toura, že pokoril vso konkureco. Njegova zmaga pred rojakom Tadejem Pogačarjem pa je, kot se je izkazalo, nekaterim šla pošteno v nos. Ob Rogličevo zmago se je obregnil irski novinar in kolesarski poznavalec Cillian Kelly, ki je Slovenca obtožil, da je pred začetkom dirke zavajal javnost.

"Ooooh, še vedno sem malce poškodovan, morda ne bom startal na Touru," je Rogliča "citiral" novinar in dodal: "Sranje. Popoln nesmisel. Nihče ne bi smel kolesarjem nikoli verjeti nič, kar izrečejo pred začetkom dirke po Franciji."

Julian Alaphilippe Roglič že drugi Šport Zaplet na Touru, kazen za nosilca rumene majice

Odzivi na njegov zapis so bili mešani. "Pojma nimaš, kdo je Primož in česa je sposoben. Njegovo telo je v marsičem posebno. Če se samo spomniš Gira, ko je bil poškodovan, imel pa je tudi želodčnw težave. On je edini človek na svetu, ki bi tisto dirko lahko končal na tretjem mestu," je Kellyju odvrnil nek uporabnik, nekdo drug pa je dodal, da obtožbe le niso iz trte izvite: "Ali je sploh kdo verjel tem lažem? To je samo zavajanje za razbremenitev pritiska in odvračanje pozornosti. 'Poškodovani" kolesarji pred Tourom, Roglič, Quintana in Bernal, so bili skupaj na vrhu zelo hitrega vzpona."

"Oh, Primož Roglič poškodovan, morda ne bo startal na Touru? Ni 100-odstoten? Samo dražil nas je. Rumeno-črno kladivo je danes udarilo," pa se je po Rogličevi zmagi glasil eden bolj šaljivih zapisov na to temo.

Komentarjev 8
  • brandy3 03:06 04.september 2020.

    Pa kolikokrat vas bom moral še opozoriti na srbizme. Nesramno in ne brezsramno. Nimate lektorja?

  • Laznivi 23:15 03.september 2020.

    Rogi je res priden kolesar ,skoda ker se z njegovim govorom v otrostvu ni nihce ukvarjal , takoj ko komentira na radiju ali tv moram v hipu prestaviti postajo ker njegovo zlobudranje me enostavno sesede.

  • Žurnalček 12:59 03.september 2020.

    Ne gre jim v račun Pogačar oz. eventualne dvojne zmage ala na Vuelti - no ni dost razlike ! Ne morejo napadat dva na enkrat , pa so se lotili po njihovem nevarnejšega Alatigafilipu , ki pa še vode ne ...prikaži veče zna pravilno vzeti ! Edina obramba od takšnih podtikanj in svinjarij je , da UAE in JV združita moči invse že na samem začetku odpikata!