Šport
535 ogledov

Slab dan Pogačarja, odpihnilo ga je na vetru

Wout van Aert Epa
Nova zmaga za ekipo Jumbo-Visma.

Tokratno etapo je zanamoval močan veter in hitri napad ekipe Bora Hansgrohe. Ta je že po prvem klancu močno stopila na pedale, glavnina pa se je zaradi vetra pretrgala na tri dele. Peter Sagan in kolegi so se tako v boju za zeleno majico otresli Sama Bennetta in ostalih sprinterjev, nato pa še naprej narekovali hud ritem in tako onemogočili vrnitev odpadlih kolesarjev.

Veter je veliko vlogo odigral tudi v zadnjih 45 kilometrih, tokrat se je med žrtvami znašel tudi Tadej Pogačar, ki je do 7. etape skupno držal tretje mesto. Mladi Slovenec je imel pred tem znova težave s svojim kolesom, se vrnil v glavnino, a obstal v začelju, ko se je kolona spet pretrgala ob napadu ekipe Ineos. Ob njem so od favoritov za visoka mesta obtičali še Mikel Landa, Bauke Mollema in Richie Porte, kasneje pa tudi Richard Carapaz.

Primož Roglič se je vseskozi nahajal v ospredju, njegov glavni pomočnik Wout van Aert pa je v zadnjem kilometru le dobil proste roke za sprint, kar je tudi izkoristil za svojo drugo zmago na tokratnem Touru. Jumbo-Visma je prišla do tretjega uspeha.

"Ta zmaga je zame povsem nepričakovana. Pričakovali smo sicer kaos, ki ga je povzročil veter, a da se bo razpletlo tako, zagotovo ne. Moja naloga je bila varovati Rogliča, po vseh dogodkih pa se je nato ponudila priložnost za sprint, ki sem jo izkoristil. Na vse sem zelo ponosen," je dejal zmagovalec. Van Aert  je bil v sprintu močnejši od Norvežana Edvalda Boassona Hagna in Francoza Bryana Coquarda.

Pogačar je izgubil minuto in 20 sekund in padel na skupno 16. mesto, s tem pa je tudi izgubil belo majico za najboljšega mladega kolesarja. Adam Yates se je izognil vsem pastem in tako ostal v rumeni majici, ima tri sekunde prednosti pred Rogličem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice