Šport
3185 ogledov

Vse oči uprte v Pogačarja, kaj bo storil Roglič?

primož roglič Epa
Pred kolesarji na dirki po Franciji je danes prva od dveh zahtevnih pirenejskih etap.

Začela se bo v Cazeresu, po 141 kilometrih pa končala v Loudenviellu. Vmes kolesarje čakajo trije zahtevni vzponi, etapa, na kateri bo vodilni Britanec Adam Yates branil tri sekunde prednosti pred Primožem Rogličem, pa se bo končala z dolgim spustom.

alaphilippe Nedopustna napaka Šport Šef ekipe napadel člana moštva: "Očitno nekdo ne pozna pravil"

Prvi vzpon, klanec na prelaz Mente, ki bo prve kategorije, tekmovalce čaka po 40 kilometrih. Dolg bo 6,9 kilometra, povprečna naklonina bo 8,1 odstotna. Po 80 kilometrih se bodo kolesarji povzpeli na najdaljšega od treh vzponov, na 1753 metrov visoki Port de Bales, klanec najtežje kategorije je dolg 12,2 kilometra in ima 7,6-odsotno naklonino. Ko bodo že pošteno utrujeni, jih čaka še vzpon na Peyresoudre, tudi ta vzpon bo prve kategorije.

alaphilippe Izguba majice Šport Je bilo vse zrežirano? Zvezdnik namignil na teorijo zarote

Etapa bo zagotovo priložnost za beg za skupni seštevek nenevarnih kolesarjev, deljena pa so mnenja o tem, ali lahko etapa prinese spremembe na vrhu. Nekateri menijo, da bodo favoriti, ki gledajo predvsem na zadnji teden dirke, pazili eden na drugega, drugi spet, da lahko pride do napadov, predvsem tistih kolesarjev, ki po sedmih etapah niso zadovoljni s svojo uvrstitvijo.

Oči bodo tako uprte tudi v Tadeja Pogačarja, ki je v sedmi, ravninski etapi nepričakovano izgubil minuto in 21 sekund in jih bo zagotovo nekje poskušal povrniti. Zagotovo ga tekmeci naprej ne bodo spustili, bi pa lahko njegov ali morebitni napad drugega osmoljenca sedme etape razredčil skupino favoritov. Ob morebitnih napadih bi se videlo, kdo lahko računa na visoke uvrstitve in kdo lahko zaide v težave.

Wout van Aert Tour Šport Slab dan Pogačarja, odpihnilo ga je na vetru

Zanimivo bo videti, kaj bo storil Roglič. Leta 2018 je podobno etapo na Touru dobil, ko je navdušil z vratolomnim spustom v dolino. Tekmeci vedo, da je močan, zato bodo nanj pazljivi, vprašanje pa je, če ima Zasavec sploh interes, da že tako kmalu obleče rumeno majico. Njegov na papirju največji konkurent Kolumbijec Egan Bernal je že nekajkrat dejal, da bo napade privarčeval za zadnji teden, tako da je težko verjeti, da bi lahko pridobil prednost.

Prav zanimivo bi bilo, če bi na zaključni spust z najboljšimi prišel Matej Mohorič, eden najbolj atraktivnih "spustašev" v kolesarski karavani, ki je že velikokrat dokazal, kako dobro mu gre vožnja navzdol, a je to malo verjetno, še posebej, ker ima v ekipi Bahrain McLarna druge zadolžitve.

Primož Roglič poškodba Že udrihajo Šport Roglič grdo zavajal? Obtožbe na računa Slovenca: "To je sranje!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.