Šport
7209 ogledov

Pogačar navdušil Armstronga in kolege

Lance Armstrong George Hincapie Reševalni pas/Twitter
Po osmi etapi so analitiki, vključno z Lancem Armstrongom, peli hvalospeve mlademu Slovencu. Upali so izjaviti celo drzno napoved.

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je v zaključku osme etape dirke po Franciji z izjemnim napadom strl favorite za skupno zmago in pridobil 40 sekund v seštevku Toura.

Malce manj kot 19 kilometrov pred ciljem se je Pogačar z napadom hitro otresel nosilca rumene majice Adama Yatesa (Mitchelton-Scott), sledila pa sta mu le rojak Primož Roglič (Jumbo-Visma) in Kolumbijec Nairo Quintana (Arkea Samsic). 

Pravega sodelovanja med trojico ni bilo, zaradi česar so se ostali konkurenti na čelu z Yatesom in Eganom Bernalom priključili, a Pogačar je nato znova skočil in tokrat mu ni mogel slediti nihče.

Pogačar se je v skupnem seštevku prebil na deveto mesto. O izjemnosti njegove vožnje pa veliko pove dejstvo, da je zrušil rekord vzpona na legendarni Peyresourde.

Tadej Pogačar Strl 17 let star rekord! Šport Kakšna vožnja Pogačarja! Slovenec strl 17 let star rekord!

Tadej Pogačar TdF | Avtor: Epa Epa

Po etapi je bila vožnja mladega Slovenca v središču pozornosti. Analizirali so jo tudi v oddaji The Move, kjer vsakodnevno nastopata nekdanja ameriška kolesarja Lance Armstrong in George Hincapie.

"Nekateri fantje v karavani mislijo, da bi Pogačar morda lahko zmagal kar v skupnem seštevku dirke," je začel Hincapie. "Tempo je bil izjemen in ko so prišli na Peyresourde, so lahko napadli le še trije. Quintana, Primož in Pogačar. In Pogačar je ugnal vse. Morda so ga malce pustili, ker je imel 1:21 zaostanka. Toda nihče razen omenjene trojice ni bil sposoben izvesti napada. Ta trojica je lahko nekaj spremenila, ostali ne. Mislim, da bi lahko bili ti trije na stopničkah tudi ob koncu Toura." 

Pogačar je več kot minuto izgubil v vetrovni sedmi etapi in Armstrong je bil mnenja, da bi to lahko bilo zanj usodno. "Boste videli, da se bomo še pogovarjali o tej izgubljeni minuti v nadaljevanju dirke."

Primož Roglič "Je malo neumno..." Šport Roglič razkril, zakaj ni želel loviti Pogačarja

V nadaljevanju analize so se vsi strinjali, da bi v primeru, če Pogačar ne bi imel minute zaostanka, Roglič pokril njegov napad na zadnjem vzponu. "Zgledalo je, kot da bi lahko pokril vse napade. Zanimivo pa je bilo, da so bili vsi favoriti na koncu sami."

Na dirki po Franciji bo danes na sporedu drugi in za letos zadnji spopad v Pirenejih. Tokrat kolesarje čaka 153 kilometrov dolga etapa od Pauja do Larunsa z nekaj zahtevnimi vzponi in podobnim zaključkom kot dan prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice