Šport
199 ogledov

Okužen prvi mož Toura

Christian Prudhomme Epa
Med kolesarji ni bilo pozitivnih testov.

Po dnevu premora so ekipe in kolesarji na dirki po Franciji čakali na rezultate testov za koronavirus. Dogovor pred Tourom sicer organizatorjem omogoča, da domov pošljejo ekipo, ki bi imela v svojih vrsta dva okužena kolesarja. To se ni zgodolo, prav nihče od tekmovalcev namreč ni zbolel.

Je pa slabo novico izvedel prvi mož Toura, pozitiven na  testu je bil direktor dirke Christian Prudhomme. Poleg njega so okuženi še štirje spremljevalci ekip Ineos Grenadiers, Mitchelton, Cofidis in AG2R.

Prudhomme je opravil že svoj četrti test v zadnjem mesecu dni. "Čeprav ni bil del 'mehurčka' in ni bil v stiku s kolesarji, se je Christian Prudhomme vseeno odločil za test. V karanteni bo naslednjih sedem dni," so zapisali pri ASO, organizatorju Toura. Prudhomma bo zamenjal športni direktor ASO-ja François Lemarchand.

"Tour zapuščam za osem dni. Storil bom natančno to, kar bi naredil vsak francoski delavec v takšnem položaju. Tour bom gledal na televiziji, kar nisem počel že 15 let," je okužbo za tiskovno agencijo AFP potrdil Prudhomme.

"Kolesarji v mehurčku živijo kot menihi, v mojem primeru ni tako. Ravno zaradi tega ne sodim v mehurček in nimam stika s kolesarji. Nihče od njih ni pozitiven, kar je najpomembnejša reč zame. To je dokaz, da mehurček deluje," je Prudhomme izjavil za France 3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice