Šport
3268 ogledov

Še en neprijeten udarec za Pogačarja

Davide Formolo Profimedia
Mladi slovenski kolesar ostal brez pomembnega aduta.

Deseta etapa je bila zelo stresna za kolesarje, ki se borijo za visoke uvrstitve v skupnem seštevku dirke po Franciji. Najboljši so se pred etapo bali močnega vetra ob Atlantiku, med preizkušnjo pa so se številni kolesarji znašli tudi na tleh. V enega izmed padcev so bili na čelu s svojim kapetanom Tadejem Pogačarjem udeleženi tudi kolesarji moštva UAE.

Primož Roglič Tour Šport Padec 'Rogličevih' in Pogačarja, zmaga za Irca

Pogačar je za nekaj časa tako obtičal na cesti, do glavnine mu je pomagal nato Jan Polanc, huje pa jo je skupil Italijan Davide Formolo. Ta je sicer še odkolesaril 65 kilometrov do ciljne črte, jo prečkal s precejšnjim zaostankom za glavnino, potem pa je odšel na pregled v bolnišnico.

"Davide ima zlomljeno ključnico. V naslednjih 48 urah bo prestal operacijo, upamo, da bo čez pet ali šest tednov že dirkal," je sporočil zdravnik ekipe Jeroen Swart.

Tadej, trenutno sedmi v skupni razvrstitvi, je tako ostal po Fabiu Aruju še brez enega močnega pomočnika, ki bi mu lahko pomagal predvsem v zahtevnih gorskih etapah. Formolo je bil pred Tourom v odlični formi, pred dobrimi tremi tedni je tako dobil tudi tretjo etapo na kriteriju Dauphine.

Ekipa UAE bo v naslednje boje krenila le s šestimi kolesarji.

Davide Formolo | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • Avatar Kanentenna
    Kanentenna 01:09 09.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

Sorodne novice