Šport
1628 ogledov

Tega se pred 10. etapo najbolj bojita oba Slovenca

Primož Roglič in Tadej Pogačar Epa
Veter bi znal biti glavni sovražnik kolesarjev tekom 10. etape Dirke po Franciji.

S 168 km dolgo otoško etap Ile d'Oleron - Ile de Re se bo danes z 10. etapo nadaljevala kolesarska dirka po Franciji. V ospredju pozornosti svetovnih medijev sta v teh dneh oba Slovenca, vodilni Primož Roglič (Jumbo Visma) ter zmagovalec nedeljske pirenejske etape Tadej Pogačar (UAE Team Emiorates), ki bosta branila visoke pozicije.

10. etapa | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

Vsaj danes in v sredo glede na traso etap oba slovenska šampiona lahko nadaljujeta mirno, a je Roglič v ponedeljek na prosti dan razkril, da bo kljub vsemu moral ostati zbran.

"Ni klancev, a smo ob obali, kjer običajno piha močan veter. Prav zato bo treba v vsakem trenutku paziti na morebiten pobeg," pravi lanski zmagovalec Vuelte Roglič.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

A tudi sam se strinja z dejstvom, da glavni del dirke šele prihaja. "Zdaj se bo dirka počasi začela odvijati. A finalno sliko bomo dobili z zadnjim tednom po kronometru. Trenutno pa lahko uživamo. Zaenkrat se vse odvija po najboljšem možnem scenariju. A ostati moramo zbrani," še pravi Roglič.

Samozavesten je tudi Pogačar, ki poudarja, da ima ob sebi dobro ekipo, s katero je možno prav vse. Tudi sam ocenjuje, da ima zaenkrat dovolj moči za nove napade. A pasti do cilja v Parizu je veliko in njegovi strahovi za torek so enaki Rogličevim: "Upam, da ne bo preveč vetra."

Primož Roglič in Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Roglič ima v skupnem seštevku po devetih etapah 21 sekund prednosti pred Kolumbijcem Eganom Bernalom (Ineos Grenadiers) in 28 pred Francozom Guillaumom Martinom (Cofidis). Pogačar je v skupnem seštevku napredoval na sedmo mesto in za vodilnim rojakom zaostaja 44 sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice