Šport
6224 ogledov

Oblikuje se zavezništvo z enim samim ciljem... strmoglaviti Rogliča!

Primož Roglič Profimedia
Kar četverica kolesarjev iz prve deseterice bi lahko sklenila nevsakdanje zavezništvo z namenom da se premaga Primoža Rogliča.

Trenutno imamo v skupnem seštevku Dirke po Franciji v prvi deseterici poleg dveh Slovencev kar štiri Kolumbijce, ki so zadnja leta prava kolesarska velesila. Prav dva izmed slednjih pa sta izrazila možnost, da bi se vsi štirje povezali ter tako poizkusili premagati Primoža Rogliča.

Izjemni Slovenec namreč vodi v skupnem seštevku ter vsaj zaenkrat tekom dirke še ni pokazal šibkosti, zato je za mnoge tudi prvi favorit. Toda Miguel Angel Lopez in Nairo Quintana sta nakazala, da bi lahko štirje najboljši Kolumbijci začeli sodelovati, kljub temu da vozijo za različne ekipe.

Miguel Angel Lopez | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vsi vozimo za različne ekipe, vsi imamo neke svoje cilje, toda na cesti bi lahko sodelovali," je namignil Astanin Lopez, ki bi v svojo alianso poleg Quintane iz Arkee Samsic vzel še Ineosovega Egana Bernala ter Rigoberta Urana iz ekipe Education First.

"Mogoče bi se lahko kaj takega zgodilo kasneje tekom dirke, ko nam bodo stvari bolj jasne, zaenkrat je še vse zelo odprto. Nič ne bi imel proti ideji zavezništva kolumbijskih kolesarjev. Če sam izgubim vse možnosti, bi mogoče to lahko bila alternativa. Sam tako vidim zadevo," je še pojasnil Lopez.

Nairo Quintana | Avtor: Profimedia Profimedia

Z idejo naj bi sicer na plan prišel Quintana, a zaenkrat še ni popolnoma uspel prepričati preostalih dveh Kolumbijcev, še posebej skeptičen pa naj bi bil Bernal, ki ni navdušen nad rojakovimi potezami tekom letošnje dirke:

"Čudno je, da Nairo govori o zavezništvu, ko pa sem sam dostikrat napadel in se mu pridružil pri poizkusih napada, ko pa sem ga prosil za zamenjavo v ospredju, mi ni želel pomagati. Kaj takega ti ostane v spominu," je Bernal neposredno kritiziral dejanja Quintane ter vsaj zaenkrat odvrnil možnost "kolumbijskega zavezništva".

Egan Bernal | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 3
  • supreme 10:31 10.september 2020.

    T.M. .....napisi vir. Drugace je vse to brezvezno izmisljeno nakladanje

  • SVOBODA 10:25 10.september 2020.

    nimajo šans indijanci...tuki še pogi pomaga ker nima ekipe pa jih bosta pojedla

Sorodne novice