Šport
5356 ogledov

Tako se je na poraz proti Slovencema odzval veliki tekmec

Egan Bernal Epa
"Ne morem storiti prav nič."

Branilec rumene majice Egan Bernal je ob koncu 13. etape izgubil 38 sekund v primerjavi s trenutno vodilnima Slovencema na dirki po Franciji. Kolumbijec zdaj za Primožem Rogličem zaostaja 59 sekund, 15 pa za Tadejem Pogačarjem, ki mu je prevzel tudi belo majico za najboljšega mladega kolesarja na Touru.

Bernal je po prihodu v cilj nemočno obvisel na krmilu svojega kolesa. "Pravzaprav sem se počutil dobro. Poskušal sem izvleči največ iz sebe, vendar so bili močnejši. Ničesar nisem mogel storiti, ampak dobro sem se počutil skozi celoten dan. Potrebno bo videti, kaj se bo zgodilo v naslednjih dneh," je po etapi za ITV izjavil Kolumbijec.

Primož Roglič Slovenski par Šport "Zadnja dva kilometra nisva bila prijatelja" Primož Roglič Odzivi Šport Rogla v rumeni, Pogi v beli majici: Dva vesela Slovenca

"Gledam svoje številke in gre za moje najboljše rezultate, a če so ostali močnejši, ne morem storiti prav nič. Ne vem, videli bomo, kaj se bo zgodilo," je še dodal.

Egan Bernal | Avtor: Epa Epa

Bernal se je v tej sezoni sicer že nekajkrat pomeril z Rogličem, na dirki Tour de l'Ain in kriteriju Dauphine se sicer ni uspel povsem kosati s Slovencem. Porazi po mnenju nekaterih že načenjajo njegovo psihično pripravljenost. V oči zaenkrat bode tudi slabša pripravljenost ekipe Ineos v primerjavi z moštvom Jumbo Visma.

Bernalu ne gre na roko, da ga tik pred koncem Toura čaka še gorski kronometer, kjer proti Rogliču po mnenju večine ne bi smel pridobivati, zato bo zanj pomembna že nedeljska gorska etapa, ko se bodo kolesarji pred zadnjim dnevom počitka iz Lyona preko dveh klancev prve kategorije povzpeli na Grand Colombier.

Komentarjev 2
  • cowixe6057 15:48 12.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 09:05 12.september 2020.

    Teli kokainarji bi najrajš oba naša potolkli do smrti,pizde blazno verne!

Sorodne novice