Šport
7850 ogledov

Je bil Sagan nedolžen? Ta posnetek razkriva drugačno sliko

peter sagan Epa
Kolesarski zvezdnik Peter Sagan je našel krivca za incident z moštvenim kolegom Primoža Rogliča.

Slovak Peter Sagan je v zaključku 11. etape dirke po Franciji odrinil člana ekipe Jumbo Visma Wouta Van Aerta, s katerim sta si po dirki izmenjala nekaj sočnih besed.

Slovaški kolesar je za napako, ki bi lahko odločilno vplivala na razplet letošnje bitke za zeleno majico, okrivil reklamni stebriček, počasni posnetki pa razkrivajo, da mu je bila v napoto tudi palica za selfie, kar bi lahko botrovalo refleksni reakciji.

Primož Roglič "Malo so nori" Šport Sagan si je prislužil sredinec, odzval se je tudi Roglič

Najbolje plačani kolesarski zvezdnik na svetu takoj po koncu etape ni bil razpoložen za pogovor s članom Rogličevega moštva, še vedno pa meni, da vse skupaj ni bilo tako nevarno, kot je zatrjeval ogorčeni Belgijec.

"Včerajšnji dan bi bil lahko zelo dober, na koncu pa je bil samo povprečen. Ne vem, kaj drugega reči," je pred začetkom 12. etape povedal trikratni svetovni prvak. "Držal sem se svoje linije, nato sem videl nekaj prostora. Ograda je bila blizu, ob njej pa je bil nekakšen reklamni stebriček.. Če bi vztrajal na liniji, bi ga zadel z ročaji, zato sem se pomaknil v levo. Po mojem to ni bil nevaren manever," je pojasnil Sagan.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

hirschi Epska predstava Šport Švicar dobil zadoščenje po zaušnici Rogliča in Pogačarja

Še enkrat je ponovil prvotno razlago iz televizijskega intervjuja po etapi, v katerem je vztrajal, da v Belgijca ni trčil z namenom pridobivanja prostora, zaradi česar ga je poleg izgube točk doletela še denarna kazen.

"Spoštovati moram odločitev komisarjev. Sprintal sem po svoje. Nikogar nisem blokiral ali oviral. Boril sem se za preživetje," je dodal Sagan in komentiral Van Aertovo prvotno reakcijo, ki je bila precej burna "Po takšnem finišu bi lahko vsak tako reagiral. To je vprašanje čustev. Imam veliko izkušenj s tem. On je mlad in močan kolesar, a moral se bo malce sprostiti," je dejal.

roglič van aert Incident Šport Rogličev kolega se je želel opravičiti, padale so težke besede

Novinarji so za odgovor na Saganove besede povprašali tudi Van Earta. "Bolje, da ne odgovorim na to. Seveda sem se burno odzval. Priznam, da je bilo narobe. Morda to res ni bil pravi način za začetek pogovora," je dejal kolesar Jumbo-Visme.

kolesarji Covid-19 Šport Nova pravila glede izključitve s Toura
Komentarjev 2
  • Avatar Snelmenella
    Snelmenella 00:45 11.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu >>> www.Sextis.fun

  • payapov896 21:56 10.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com