Šport
1123 ogledov

Pred eno od odločilnih etap Roglič pričakuje pravi pekel

Primož Roglič Epa
Po zelo razgibani in hriboviti četrtkovi etapi, kolesarje danes čaka tretji gorski cilj na letošnji dirki po Franciji.

Trasa bo kolesarje v 13. etapi popeljala od Chatel-Guyona do prelaza Peyrol, vmes pa bodo morali premagati še šest kategoriziranih vzponov.

peter sagan Kaznovan Šport Je bil Sagan nedolžen? Ta posnetek razkriva drugačno sliko

Najboljši kolesarji bodo na tako razgibani trasi skušali napasti slovenskega asa Primoža Rogliča (Jumbo-Visma), ki bo že četrti dan zapored nosil rumeno majico vodilnega. V skupnem seštevku ima 21 sekund prednosti pred Kolumbijcem Eganom Bernalom (Ineos Grenadiers) in 28 pred Francozom Guillaumom Martinom (Cofidis).

Nevaren bo zagotovo tudi Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki za svojim rojakom v seštevku zaostaja 44 sekund. Napadalni slog 21-letnika s Klanca pri Komendi je navdušil kolesarske strokovnjake. Ti Pogačarju napovedujejo blestečo prihodnost in morda že naskok na rumeno majico na letošnjem Touru. Primeren poligon za napad pa se ponuja že v 13. etapi.

TdF start | Avtor: Epa Epa

roglič van aert Incident Šport Rogličev kolega se je želel opravičiti, padale so težke besede

Zaključni vzpon na prelaz Peyrol (Le Puy Mary) z dolžino 5,4 kilometra ni predolg, a velja za zelo zahtevnega s povprečnim naklonom 8,1 odstotka. Še pred tem pa bodo na Touru znova delili dodatne sekunde na vzponu na Col de Neronne (3,8 kilometra, 9,1-odstotni naklon), 11,5 kilometrov pred ciljem. Skupaj bodo morali kolesarji v 13. etapi premagati 191,5 kilometra ter sedem kategoriziranih vzponov. Od tega dva prve, dva druge ter tri tretje kategorije.

Tudi Roglič je po 12. etapi pripomnil, da je trasa zahtevna. "Dvanajsta etapa je bila dobra za ogrevanje, v 13. pa pričakujemo zelo zahtevno preizkušnjo, še posebej v zaključku. Upam, da bomo še naprej nadaljevali v tem ritmu. Čaka nas nov velik izziv," je na kratko o današnji etapi Toura dejal Roglič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice