Šport
682 ogledov

Na tem področju je Pogačar pred Rogličem

Tadej Pogačar Primož Roglič TdF Epa
Dva Slovenca med peterico kolesarjev, ki je svojemu moštvu prinesla največji delež financ.

Slovenski kolesar Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je po 15 etapah na dirki po Franciji zaslužil največ denarja z etapnimi uvrstitvami in drugimi uspehi. Enaindvajsetletni zvezdnik je po podatkih s Toura in statističnega portala Gracenote doslej zaslužil 35.220 evrov.

To je Pogačarju uspelo z dvema etapnima zmagama ter drugimi uvrstitvami v prvih dveh tednih Toura ter z nošenjem bele majice. Ves denar, ki ga kolesarji zaslužijo, sicer pripada skupnemu fondu ekipe, ki nato med kolesarje razdeli sredstva po koncu dirke.

Tom Dumoulin Zvesti pomočnik Šport Dumoulin: "Moč naše ekipe ne pomeni veliko, če se Primož razpade v Alpah"

Drugi med zaslužkarji na Touru je trenutno Irec Sam Bennett (Deceuninck-Quick-step) z 31.700 evrov denarnih nagrad. Na tretjem mestu je Švicar Marc Hirschi (Sunweb), ki si je prikolesaril 29.400 evrov.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) na lestvici zaseda peto mesto (27.770 evrov), pred njim je še avstralski sprinter Caleb Ewan, a zanj je zagotovo pomembnejše dejstvo, da je na prvem mestu v razvrstitvi za rumeno majico. V boju zanjo ima 40 sekund prednosti pred Pogačarjem.

Primož Roglič Malce ga je zaneslo Šport Roglič razkril nekaj, česar ne bi smel, ekipa ga takoj demantirala

Do konca Toura je ostalo še šest etap, vključno z današnjo, 16. po vrsti.

 
Komentarjev 1
  • xodel70959 18:10 15.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

Sorodne novice