Šport
65073 ogledov

Roglič razkril nekaj, česar ne bi smel, ekipa ga takoj demantirala

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič je v razgovoru, ki so ga povzeli pri Cyclingnews, izjavil, da v zadnjem tednu Dirke po Franciji ne sme izgubiti osredotočenosti, obenem pa se je prezgodaj dotaknil tudi ponedeljkovega testiranja na koronavirus.

Vodilni kolesar Dirke po Franciji, Slovenec Primož Roglič, se je novinarjem oglasil tekom prostega dne v ponedeljek ter poudaril, da je ključno, da v tretjem tednu ne izgubi osredotočenosti, ki ga je krasila v prvih dveh tretjinah dirke. Sam ima namreč veliko izkušenj s tem, kaj vse se še lahko zgodi v zadnjem tednu.

Primož Roglič in Tadej Pogačar Najzahtevnejši teden Šport Takšne "strahote" čakajo v zadnjem tednu na oba Slovenca

Kdo izmed slovenskih kolesarskih navdušencev se namreč ne spomni tragičnega zadnjega tedna lanske Dirke po Italiji, ko se je vse skupaj začelo s ponesrečeno menjavo kolesa (ko je športni direktor skočil odtočiti ter ga ni bilo v bližini), nadaljevalo pa z nekaj nesrečami ter padcem forme, tako da še vedno odmeva njegova izjava s konca dirke, ko je celotno dogajanje opisal z besedami: "Končati na stopničkah je po vsem tem enako zmagi."

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Napeta je bila tudi druga polovica Dirke po Španiji, pa čeprav se je vse skupaj končalo z zgodovinsko slovensko zmago na eni izmed prestižnih treh tritedenskih dirk. Na eni izmed vetrovnih etap je ostal v zasledovalni skupini in njegova ekipa se je morala resnično "raztrgati", da ga je pripeljala nazaj, prav tako usodna pa bi bila lahko tudi kontroverzna etapa, ko so po množičnem padcu, v katerega je bil ujet tudi Roglič, na vso moč pritisnili pri ekipi Movistar, a so na koncu pod pritiski drugih ekip le prenehali s to nešportno potezo.

Roglič se tako še predobro zaveda, kaj vse je še mogoče v zadnjem tednu ter da nevarnost nikoli ne počiva. Na vprašanje, katere točke zadnjega tedna bi izpostavil kot ključne, je tako odgovoril, da bo ključen kar celoten teden.

primož roglič Tour Šport Roglič kaznovan

"Vsak dan lahko vidimo kolesarje, ki zapuščajo dirko ter se morajo odpraviti domov. Ključno bo ostati zbran in osredotočen. Ko si bolj in bolj utrujen, je lažje izgubiti skoncentriranost. Neumne stvari se lahko zgodijo in tega si ne smeš privoščiti. Zato moramo opraviti svoje delo. To je edino, kar nam preostane, saj prihajajo visoke gore, še posebej La Loze ter zaključni kronometer. To bo resnično pomemben dan," je razburljiv in napet teden napovedal Roglič.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Primož se zaveda, da tudi če se izogne vsem pastem, Tour še vedno ne bo odločen. Od izjemnega Tadeja Pogačarja ga loči le 40 sekund, medtem ko so še vedno lahko nevarni vsi kolesarji v prvi sedmerici, katero zaključuje Mikel Landa z 2 minutama in 16 sekundami zaostanka.

Je pa zato Roglič prepričan, da Sloveniji zmaga na letošnji Dirki po Franciji ne bo ušla. Če se že sam ne bo povzpel v Parizu na stopničke v rumeni majici, bo ta čast pripadla Pogačarju: "V to sem prepričan. Eden izmed naju bo slavil, bomo pa tekom naslednjega tedna videli kdo. Upam, da jaz."

Primož Roglič in Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Roglič je nato razkril še nekaj, česar sicer ne bi smel, saj je v intervjuju povedal, da ga ne skrbijo testi za koronavirus: "Povedali so mi, da so naši testi negativni, tako da sem resnično vesel, da je pred nami še en teden dirkanja."

Novico o rezultatih testiranja bi sicer smela ekipa razkriti šele v torek, a Rogla tokrat preprosto ni mogel skrivati zadovoljstva. Predstavnik za odnose z javnostjo ekipe Jumbo-Visma je nato po zaključku intervjuja poudaril, da ekipa ne more potrditi resničnost Rogličeve izjave ter da dejansko še niti niso dobili rezultatov čisto vseh testov.

roglič pogačar Brez milosti Šport Slovenski kolesar udaril: "Vsi, ki ste tako veseli za Rogliča in Pogačarja ..."

Vodilni kolesar Dirke po Franciji je nato intervju nadaljeval z zanimivo temo, da ima zdaj, ko je videl, kako se dirka odvija, mešane občutke glede svoje odločitve, da ni sledil Pogačarju, ko je ta napadel na sloviti Peyresourde in si privozil nazaj polovico izgubljenega časa.

"Vedno gledate nazaj in si rečete, to bi pa moral izpeljati drugače. Toda še vedno smo v odlični poziciji," je izjavil Roglič, ki ni bil zadovoljen niti s svojo izvedbo na etapi z zaključkom na Grand Colombier, ko je končal na drugem mestu za Pogačarjem. S sprintom naj bi namreč začel prezgodaj, s čimer je omogočil Pogačarju, da ga do cilja prehiti in si privozi nazaj 4 bonusne sekunde.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Seveda sem razočaran. Vedno sem, kadar izgubim. Toda po drugi strani je ekipa opravila resnično odlično delo, tudi sam sem bil močan, toda začel sem preprosto prezgodaj. Tako mi je zmanjkalo moči za odločilni pospešek v zadnjih 50, 80 metrih. Toda dejstvo je, da smo zraven, smo resnično močni in dirka je zaenkrat zelo dobra," je zaključil Roglič.

primož roglič Ohranil mirno kri Šport Rogliča soočili z neprijetnim vprašanjem: "Ničesar ne skrivam" Chris Froome Spremenil mnenje Šport Froome obrnil ploščo: "Tour bi moral biti Rogličev!" Romain Bardet Grozljivo Šport Eden glavnih favoritov Toura utrpel možgansko krvavitev
Komentarjev 2
  • Avatar Korriolla
    Korriolla 00:47 16.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • behojot874 11:27 15.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

Sorodne novice