Šport
11435 ogledov

Kolesarju, ki ni bil zmožen niti sedeti, dovolili nadaljevati dirko

Print Screen
Francoski kolesar, ki ga ne bo na startu 14. etape dirke po Franciji, je z lažjim pretresom možganov prevozil kar 90 kilometrov.

Francoski kolesarski up Romain Bardet po padcu v petkovi 13. etapi, v kateri sta blestela Slovenca Primož Roglič in Tadej Pogačar, dirke po Franciji ne bo nadaljeval, so sporočili iz njegove ekipe AG2R La Mondiale.

Devetindvajsetletnik je pri padcu utrpel lažji pretres možganov, zato je moral odstopiti s francoske pentlje. "Padec je bil res silovit. Pri veliki hitrosti ob spustu. Nato sem se ves dan mučil, da sem prišel do cilja," je dejal Bardet.

Egan Bernal Skupno tretji Šport Tako se je na poraz proti Slovencema odzval veliki tekmec

Francoz je v etapi zdrsnil na 11. mesto s tremi minutami zaostanka za vodilnim Rogličem, poznejši zdravniški pregled v Clermont-Ferrandu pa je pokazal, da ima pretres možganov.

Kdaj se bo Bardet, ki je nastopil na vseh dirkah po Franciji od leta 2013 naprej in je doslej vse tudi končal, lahko vrnil k dirkanju, za zdaj ni znano, so še sporočili iz njegovega moštva.

Drugouvrščeni s Toura 2016 in tretji s Toura 2017 je bil najboljši Francoz v skupnem seštevku dirke, potem ko je Thibaut Pinot padel že v prvi etapi v Nici.

Primož Roglič Slovenski par Šport "Zadnja dva kilometra nisva bila prijatelja"

"Ne morem verjeti, da so Bardetu dovolili nadaljevati dirko," se je po spletu razleglo ogorčenje navijačev. Pojavilo se je tudi več pozivov, da bi moralo kolesarstvo po vzoru drugih športnih panog uvesti enoten protokol v primeru suma na pretres možganov.

Po navedbah spletnega portala Cyclingnews.com imajo nekatera moštva razdelan svoj protokol za preprečevanje scenarijev, po katerih bi kolesar z nadaljnjim fizičnim naporom ogrožal svoje zdravje.

Za zdaj ni jasno, kako, če sploh, je bilo ocenjeno stanje Bardeta.

tadej pogačar Razlog za skrb? Šport Pogačarju se ne piše nič dobrega: "To mu bo otežilo življenje"

V pravilniku Mednarodne kolesarske zveze (UCI) je zapisano, da je potrebno kolesarja v primeru suma na tovrstne poškodbe možganov nemudoma odstraniti iz dirke, kar pa se v primeru Bardeta ni zgodilo, čeprav je bil po nesreči povsem dezorientiran. Težave z ravnotežjem je imel že v sedečem položaju, ko pa je vendarle uspel vstati, se je v hipu spet sesedel po tleh.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 4
  • toni2 08:03 13.september 2020.

    Bbbb

  • Avatar Dantalessa
    Dantalessa 00:19 13.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • cowixe6057 15:45 12.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com