Šport
34305 ogledov

Pogačarju se ne piše nič dobrega: "To mu bo otežilo življenje"

tadej pogačar Epa
Najboljši mladi kolesar na dirki po Franciji je pred izredno zahtevno nalogo, če bo želel ogroziti zmago Primoža Rogliča.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je bil doslej najagresivnejši kolesar na Touru, kar zadeva pridobivanje časa v gorah, vendar mu vse več preglavic povzroča sestava moštva oziroma, bolje rečeno, kar je od njega ostalo.

Pogačar je namreč po samo dobri polovici letošnje dirke ostal brez ključnih gorskih pomagačev, kar bi lahko odločilno vplivalo na končni razplet.

Primož Roglič Odzivi Šport Rogla v rumeni, Pogi v beli majici: Dva vesela Slovenca

Dirko po Franciji sta že zapustila Fabio Aru in Davide Formolo (oba UAE Team Emirates), zaradi česar bo velik del odgovornosti padel na pleča Pogačarjevega rojaka Jana Polanca"Glede na to, da sta šla Fabio Aru in Davide Formolo domov, bo več dela padlo name. Upam, da bodo noge dobre in da bom lahko Tadeju pomagal, če me bo potreboval," je za Radio Slovenija povedal Polanc in dodal: "Je kar stresna naloga, ampak jo je treba opraviti, da je njemu (Tadeju, op. a.) nekoliko lažje. Vemo, da se je težko boriti za top 10 na Touru in da gre pri tem veliko energije."

Primož Roglič Slovenski par Šport "Zadnja dva kilometra nisva bila prijatelja"

tadej pogačar | Avtor: Epa Epa
O nezavidljivem položaju Slovenca, trenutno drugega v skupni razvrstivi in vodilnega mladega kolesarja na Touru, je pred včerajšnjo 13. etapo spregovoril tudi nekdanji kolesar Mark Renshaw

"Tadej Pogačar je na Tour de France prispel kot vodja ekipa UAE Team Amirates, a je po 12. dneh dirkanja izgubil že dva ključna gorska pomagača, Fabia Aruja in Davideja Formola. Njuna odsotnost mu bo močno otežila življenje. Ima 44 sekund zaostanka za Rogličem. Če bo želel prevzeti rumeno majico, bo moral napasti, a prej bo moral izolirati Rogliča, kar bo zelo težka naloga. Pričakujem kakšen tvegan spust in več napadov, s katerimi bo na vsaki etapi do Pariza Rogliču poskušal odščipniti kakšno sekundo," je dejal Renshaw.

Egan Bernal Skupno tretji Šport Tako se je na poraz proti Slovencema odzval veliki tekmec

Komentarjev 2
  • joachim 05:27 08.oktober 2020.

    Pozdravljena ponudba za posojilo med zasebnimi resnimi v 72 urah. Dajem resna in zanesljiva zasebna posojila v razponu od 2.000 € do 10.000.000 € s stopnjo 2%. Če vas to zanima, me kontaktirajte po mojem e-pošti: marialeydi06@gmail.com

  • joachim 05:27 08.oktober 2020.

    Pozdravljena ponudba za posojilo med zasebnimi resnimi v 72 urah. Dajem resna in zanesljiva zasebna posojila v razponu od 2.000 € do 10.000.000 € s stopnjo 2%. Če vas to zanima, me kontaktirajte po mojem e-pošti: marialeydi06@gmail.com