Šport
206 ogledov

Na tako izviren način so v domačih krajih počastili Rogličeve uspehe

Primož Roglič Profimedia
Po celotni zagorski občini so v čast Rogliču izobesili rumene zastavice.

Po celotni zagorski občini so v čast kolesarju Primožu Rogliču, ki je častni občan občine Zagorje ob Savi, izobesili okoli 80 rumenih zastavic. S to simbolično gesto je občina izrazila podporo nosilcu rumene majice na dirki po Franciji, so danes sporočili z zagorske občine.

Po 15 etapah Toura in 2648,5 kilometra prevoženih cest je v skupni razvrstitvi Roglič v rumeni majici s 40 sekundami naskoka pred rojakom Tadejem Pogačarjem. Po oceni občine je Roglič tudi najresnejši kandidat za zmago na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu.

Navedli so še, da veliko pozornosti namenjajo tudi stalni ureditvi centralnega rondoja v času pomembnejših kolesarskih tekem, na katerih sodeluje Roglič.

Predsednik krajevne skupnosti Kisovec-Loke, v kateri Roglič živi s svojo družino, Marjan Kovač, pa je medtem za STA povedal, da Rogliča letos v glavnem spremljajo po domovih, vsak zase, v nekaterih gostinskih lokalih pa se zberejo tudi njegovi navijači, ki potem skupinsko spremljajo dirko.

"Prvič je to njegovo rojstno vas Strahovlje v svet ponesel pisatelj Janez Vajkard Valvasor, ki je poročal o okamneli zmajevi krvi. To nenavadno črno kamenje pa je Valvasor poimenoval premog oziroma premogova kri. Včeraj, danes in jutri pa Roglič nosi v svet ime kisovške in zagorske doline," je dejal Kovač.

primož roglič Tour Šport Roglič kaznovan

Po njegovih besedah vsi krajani Kisovca trpijo na daljavo za Rogliča, saj se vsi zavedajo, da je ta dirka po Franciji njegov izjemen dosežek. Predvsem pa so ponosni, da je Roglič njihov sokrajan, ker kot potomci knapov znajo ceniti dosežke in presežke vsakogar, posebej pa ljudi s koreninami v kisovški oziroma zagorski dolini.

Na vprašanje, ali bodo tudi letos pripravili sprejem za Rogliča, je Kovač odgovoril, da bo to tako kot lani in predlani storil zagorski župan Matjaž Švagan, kdaj pa se bo to zgodilo, pa danes ni mogel napovedati. Pred občinskim sprejemom pa bodo sprejem pripravili tudi v krajevni skupnosti Kisovec-Loke.

roglič pogačar Brez milosti Šport Slovenski kolesar udaril: "Vsi, ki ste tako veseli za Rogliča in Pogačarja ..." Primož Roglič in Tadej Pogačar Rivalstvo Šport Pogačar čaka na Rogličev trenutek slabosti primož roglič Ohranil mirno kri Šport Rogliča soočili z neprijetnim vprašanjem: "Ničesar ne skrivam"
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice