Šport
5215 ogledov

Pogačar o tempu Nizozemcev, Roglič o Bernalovem zlomu

Tadej Pogačar Primož Roglič TdF Epa
15. etapa dirke po Franciji je bila znova v znamenju slovenskih asov.

Tudi nedeljski spored francoske pentlje se je odvil po željah slovenskih ljubiteljev kolesarstva. Videli smo namreč dvojno slovensko zmago in polom kolumbijskih favoritov na čelu z Eganom Bernalom (Ineos). 

Razburljivo in zahtevno etapo s ciljem na Grand Colombierju je dobil Tadej Pogačar (UAE Emirates) pred Primožem Rogličem (Jumbo Visma) in Avstralcem Richiejem Portom (Trek Segafredo).

Tour de France slovenska zastava Tour de France Šport Rogličeva ekipa na zloglasnem vzponu zlomila Bernala, Pogačarju peklenska etapa!

"Najprej smo v etapi skušali priti do pobega z Marcom Mercatom, ampak Jumbo-Visma je narekovala hud ritem. Ob vročini pa je bilo zelo zahtevno. Na koncu sem le čakal na sprint in znova mi je uspelo dobiti etapo," je 15. dan v sedlu za organizatorja Toura pokomentiral 21-letnik s Klanca pri Komendi. Tudi sam je bil priča premoči Rogličeve ekipe, ki je ni bilo moč streti. "Jumbo-Visma se je danes dobro pripravila in po mojem mnenju ni imelo smisla napasti na zadnjem vzponu," je priznal Pogačar.

V boju za belo majico najboljšega mladega kolesarja na Touru je ostal brez tekmeca, potem ko je odpadel Bernal. "Ne vem, kaj se je zgodilo z Bernalom, ampak Nizozemci so res močno navili tempo in nekateri so pač plačali visoko ceno," je razlagal mladi zvezdnik kolesarskega športa.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Na vprašanje, ali lahko premaga Rogliča, je mladi Pogačar dejal: "Najprej test na novi koronavirus." S tem je seveda spomnil na teste na novi koronavirus, ki jih bo mobilno zdravstveno osebje na Touru opravilo na ponedeljkov prost dan. Potem pa se je 21-letnik vendarle obrnil na devet let starejšega rojaka. "Za zdaj se zdi Roglič neustavljiv, danes je počil Bernal, morda bom kak drug dan jaz ali Roglič. Tega ne moremo vedeti. Poskušali bomo nadaljevati v tem ritmu," je dejal najmlajši tekmovalec z dvema etapnima zmagama v zadnjih 86 letih dirke po Franciji po podatkih RTV Slovenija.

S tem le še eno etapno zmago zaostaja za Rogličem, ki je zanesljivo ostal v rumenem. "Želel sem si zmagati, ekipa je opravila odlično delo, ampak na koncu sem bil malce prekratek. Toda opravili smo dobro delo in še en dan smo v rumenem," je takoj po etapi v hitri izjavi dejal 30-letni Kisovčan. Danes je v polnem sijaju delovala predvsem njegova ekipa, ki je zlomila Bernala in moštvo Ineos Grenadiers. "Da bi bil zaradi tega vesel ... Ne vem, res se ne ukvarjam z drugimi, kdo se počuti dobro in kdo slabo. Osredotočamo se samo nase in za zdaj nam gre dobro," je pohvalil ekipo.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

"Res je, fantje so danes leteli po vzponih. Hvala vsem, poklon vsem. Do sedaj opravljamo odlično delo na Touru. To ni individualni šport in za dobre predstave potrebuješ odlično ekipo," kot vedno poudarja še vodilni kolesar na Touru, ki bo v torek še sedmič zapovrstjo nosil rumeno majico. "Zame bi bilo dobro, če bi pridobil štiri sekunde, ampak bil sem prekratek, Tadej pa je bil danes predober. Vseeno sem zadovoljen," je priznal Roglič. Nekdanji smučarski skakalec se zaveda, da glavne etape še prihajajo. "Jutri je prost dan, potem pa se začne zadnji del dirke," je odločno zaključil član Jumbo-Visme.

Pogačar zdaj za Rogličem zaostaja 40 sekund, potem ko je pridobil nekaj bonifikacijskih sekund. Tretji pa je Rigoberto Uran (EF Pro Cycling), ki zaostaja že minuto in 34 sekund.

Komentarjev 1
  • Avatar Agonstella
    Agonstella 00:45 14.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu >>> www.Sextis.fun

Sorodne novice