Šport
4157 ogledov

Eden glavnih favoritov Toura utrpel možgansko krvavitev

Romain Bardet Epa
Kolesar je šokantno odkritje delil preko Instagrama.

Francoski kolesar Romain Bardet (Ag2r La Mondiale) bo moral počivati več tednov zaradi padca v 13. etapi dirke po Franciji. Domači up, ki je moral zapustiti Tour, je v zapisu na Instagramu dejal, da so na pregledu zdravniki odkrili krvavitev v možganih.

Škandal na Touru Šport Kolesarju, ki ni bil zmožen niti sedeti, dovolili nadaljevati dirko

Po padcu Bardeta se je na zdravniško službo ekipe in Toura vsul plaz kritik, ker je lahko 29-letni Francoz nadaljeval dirko, potem ko je po padcu za trenutek izgubil ravnotežje in se usedel na tla.

Zdaj je jasno, da bo Bardet počival dlje časa, saj poškodbe niso bile tako nedolžne. "Pregled je pokazal manjšo krvavitev, kar je posledica pretresa možganov po padcu. Za zdaj so mi predpisali počitek za nedoločen čas, vseeno pa upam na hitro okrevanje," je na Instagramu zapisal 29-letnik.

Moštveni zdravnik moštva Ag2r La Mondiale Eric Bouvat še naprej trdi, da Bardet takoj po padcu ni kazal znakov hujše poškodbe glave.

Bardet, ki po koncu sezone zapušča francosko moštvo, je bil ob padcu na četrtem mestu v skupni razvrstitvi, že po koncu 13. etape pa je padel na skupno 11. in po posvetu z zdravniki ter ekipo nato končal dirko po Franciji.

Primož Roglič in Tadej Pogačar UAE Team Emirates: Šport Res sta prijatelja, ampak Pogačar hoče zmagati Egan Bernal Tour Šport Nekdanji direktor Ineosa: Rogliča so se narobe lotili
 
Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:07 19.september 2020.

    Zdravstvena ekipa dirke , ga je morala takoj odstraniti z dirke potem, ko so videli in pogledali posnetke njegovega padca na TV ! Ob padcu samem pa vodstva njegove ekipe ni bilo zraven in se v tistem momentu niso mogli ...prikaži več mogli odločiti kakšno je zdr. stanje padlega kolesarja. Da mu pa potem dovolijo dirkati še 80km je pa sramota !

Sorodne novice