Šport
24145 ogledov

Nekdanji direktor Ineosa: Rogliča so se narobe lotili

Egan Bernal Epa
Bivši član ekipe Sky kritičen do taktike moštva Ineos Grenadiers.

Sean Yates je bil direktor ekipe ob prvih velikih uspehih moštva Sky, ki se zdaj imenuje Ineos Grenadiers. Nekdanji kolesar, ki je leta 2012 vodil Bradleyja Wigginsa do prve britanske skupne zmage na Touru, meni, da je na tokratni dirki Ineos ubral napačno taktiko v boju z Jumbo Vismo in Primožem Rogličem.

"To je čudna taktika," je Yates izjavil za francoski L'Equipe. "Mislim, da so preveč navajeni, da diktirajo način dirkanja, zdaj ne vedo, kaj naj naredijo drugače. Če ima moštvo na primer tri kapetane, kot je bilo to lani, je to, da narediš dirko težko za tekmece, logična poteza. Vendar je Ineos tokrat na Tour prišel le z enim vodjem, ki pa očitno ni na želeni ravni. Bolje bi bilo zanje, če bi se vozili za kolesi in ne bi nepotrebno trošili energije," je ocenil Yates.

Lanski zmagovalc Egan Bernal za Rogličem na tretjem mestu zaostaja 59 sekund, pred njim ima 15 sekund prednosti tudi drugouvrščeni Tadej Pogačar. "Ineos je na dirko po Franciji prišel z mislijo, da je Bernal najboljši kolesar v pelotonu. Narekovanje tempa je koristno, ko imaš v svojih vrstah najboljšega kolesarja, čim hitrejši tempo narekuješ, večje razlike laho narediš ob koncu etap. Toda trenutno je Roglič najmočnejši. Pravzaprav kar leti."

Sean Yates | Avtor: Profimedia Profimedia

"Raven se je dvignila. Z vsako etapo se dosegajo rekordi pri vzpenjanu, je pa očitno, da Bernal ni sledil trendu. Sprašujem se, kakšen vpliv ima na to karantena v Kolumbiji in posledično kakovost njegovega treninga. Vem, da je kolesaril tudi skoraj 300 kilometrov. Je bilo to dobro preračunano? Mislim, da mu to ni koristilo. Morajo se postaviti vprašanja o njegovih pripravah," je še dejal Yates.

Ta meni, da so se tažave pri Ineosu začele po tragični smrti športnega direktorja Nicolasa Portala. Pri ekipi so se odločili, da si ostali direktorji razdelijo vloge. "Nico je poosebljal uspeh Ineosa, z uspehom pa pride samozavest. Njegova smrt je bila šok za kolesarje, močno je vplivala na njih. Vleker je niti vrsto let. Zdaj so štirje direktorji, ne vemo, kdo sprejema odločitve. Med dirko mora vse teči avtomatsko. Ko se etapa začne, ni mogoče imeti videokonference o tem, kakšna bo taktika. Prej, ko je imela barka luknje, je Nico poskrbel za popravilo. Toda v kolesarstvu, tako kot v življenju, nič ne traja večno," je zaključil Yates.

Komentarjev 2
  • Avatar Dantalessa
    Dantalessa 00:18 13.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • hahoho7146 22:37 12.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

Sorodne novice