Šport
1630 ogledov

Mladi Kolumbijec po grdem padcu v solzah odstopil

Sergio Higuita Epa
Letošnja dirka po Franciji je zahtevala nov davek.

Kolumbijski kolesar Sergio Higuita (EF Pro Cycling) je po grdem padcu na današnji 15. etapi zapustil dirko po Franciji. Higuita je bil sicer četrtouvrščen v razvrstitvi za belo majico, a je imel več kot 25 minut zaostanka za vodilnim Slovencem Tadejem Pogačarjem.

Romain Bardet Grozljivo Šport Eden glavnih favoritov Toura utrpel možgansko krvavitev

Higuita je imel na letošnjem Touru veliko težav, danes pa je bil v 15. etapi že dvakrat na tleh. Nato pa je na enem od krajših spustov vozil po desni strani cestišča, ko je naenkrat pred njega zavil Luksemburžan Bob Jungels (Deceuninck-Quick-step). Higuita je padel pri visoki hitrosti in nato v solzah odstopil.

Sergio Higuita je letos že 20. kolesar, ki je predčasno zaključil Tour.

Pred začetkom Toura je bil 22-letnik predviden za enega od glavnih konkurentov Slovencu Tadeju Pogačarju in rojaku Eganu Bernalu v boju za belo majico, a teh pričakovanj in upravičil, saj je bil v tej razvrstitvi četrti z zaostankom 25 minut.

Chris Froome Spremenil mnenje Šport Froome obrnil ploščo: "Tour bi moral biti Rogličev!"
 
Komentarjev 1
  • pesot27074 18:14 13.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com