Šport
4722 ogledov

Pogačar na to vprašanje nikakor ni smel odgovoriti: "Ne smem povedati..."

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar pravi, da bitka za zmago na Dirki po Franciji še ni odločena.

Na kolesarski dirki na Franciji je do konca ostalo še šest etap do Pariza in Elizejskih poljan oziroma 833,7 kilometra do uresničitve slovenskih sanj. Primož Roglič in Tadej Pogačar sta najboljša v skupni razvrstitvi, francoski klanci pa so postali pravi poligon za odgovor na vprašanje, kateri Slovenec je trenutno najboljši kolesar na svetu.

Primož Roglič in Tadej Pogačar Najzahtevnejši teden Šport Takšne "strahote" čakajo v zadnjem tednu na oba Slovenca

Priložnosti za napad izzivalca Pogačarja na trenutnega vodilnega Rogliča je še dovolj. Za začetek bo skušal delček 40 sekund zaostanka izničiti in ohraniti prednost pred tretjim Kolumbijcem Rigobertom Uranom (+ 1:34) že v torkovi 16. etapi od La Tour-du-Pina do Villard-de-Lansa v dolžini 164 kilometrov.

Pogačar pa je bil na ponedeljkov prosti dan zelo skrivnosten in ni želel razkriti, kako se bo v sledečih treh alpskih etapah ter sobotnem kronometru lotil Primoža Rogliča v lovu na rumeno majico.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Bitka za rumeno majico še ni končana. Toda ne smem vam povedati, kako jo bom poizkušal izboriti, saj potem ne bom mogel nikogar presenetiti," je bil pred najzahtevnejšim tednom letošnjega Toura skrivnosten Pogačar.

Karkoli pa Pogačar načrtuje, bo vse skupaj verjetno prihranil za sredo in četrtek, saj v torek v primerjavi z nekaterimi drugimi etapami ne gre za zahteven dan v gorah. Je pa nato v sredo na vrsti kraljevska etapa letošnjega Toura, saj se bodo morali kolesarji vzpeti najprej preko Col de la Madeleina, nato pa bo sledil še brutalnejši vzpon na Col de la Loze s ciljem v smučarskem središču Meribelu.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav vzpon na Col de la Loze naj bi bil po Pogačarjevem mnenju najtežji del letošnjega Toura. Opozoril je, da bi se tu lahko pridobilo nekaj malega časa, predvsem pa bi se ga lahko tu ogromno izgubilo: "Preverili smo omenjeni klanec. Na slab dan lahko izguniš tudi pol ure," je potrdil.

roglič pogačar Brez milosti Šport Slovenski kolesar udaril: "Vsi, ki ste tako veseli za Rogliča in Pogačarja ..."

Če pa že ni želel razložiti svoje strategije v prihajajočih etapah, je Pogačar vsaj pojasnil, kako je potekal zanj najhujši dan na Touru. Šlo je za precej mirno 11. etapo, katere niso zaznamovale niti nesreče, niti zahrbtni vetrovi.

"To je bilo takrat, ko je bila celotna glavnina zelo počasna. Nisem se dobro počutil. Medtem ko sem pa svoja najboljša dneva doživel v Pirenejih, ko sem zmagal etapo in dan prej, ko sem nadoknadil dosti časa. Tudi včeraj ni bilo tako slabo," je bil zadovoljen s svojo zmago na Grand Colombieru.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačar se je nato ponovno dotaknil svojega odnosa z Rogličem: "Ko smo na cesti, si vsi želimo zmagati. To je kolesarstvo, to je vendar šport. Zgledujem se po njem, je zelo močan, toda če bom imel priložnost za zmago, jo bom poizkusil izkoristiti."

A ne glede na to, kaj se bo pripetilo v odločilnem poslednjem tednu, lahko Pogačar svojo krstno Dirko po Franciji označi za velik uspeh: "Videli bomo, če se bom morda v nedeljo pojavil v rumenem, toda tudi če bom na Elizejskih poljanah nosil zgolj dres ekipe UAE Team Emirates, bo za nami še vedno zelo uspešna dirka," je zaključil Pogačar.

primož roglič Tour Šport Roglič kaznovan Primož Roglič in Tadej Pogačar Rivalstvo Šport Pogačar čaka na Rogličev trenutek slabosti primož roglič Ohranil mirno kri Šport Rogliča soočili z neprijetnim vprašanjem: "Ničesar ne skrivam" Tadej Pogačar TdF Video Šport Poglejte si slovensko dominacijo na slovitem vzponu
Komentarjev 1
  • behojot874 11:27 15.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

Sorodne novice