Šport
6697 ogledov

Dumoulin: "Moč naše ekipe ne pomeni veliko, če se Primož razpade v Alpah"

Tom Dumoulin Epa
Pred najzahtevnejšim tednom letošnje Dirke po Franciji počiva rumena majica vodilnega na ramenih Slovenca Primoža Rogliča, ki ima 40 sekund prednosti pred rojakom Tadejem Pogačarjem. Kljub izredni moči ekipe Jumbo-Visma pa je Tom Dumoulin prepričan, da je vse odvisno zgolj od Primoža.

"Celotna dominantnost ekipe ne bo pomenila veliko, če Primož popusti v Alpah," je začel pogovor za Cyclingnews nekdanji zmagovalec Dirke po Italiji ter zvesti pomočnik našega Primoža Rogliča, izjemni Tom Dumoulin.

Primož Roglič Malce ga je zaneslo Šport Roglič razkril nekaj, česar ne bi smel, ekipa ga takoj demantirala

"Mislim, da imamo zelo močno ekipo, najmočnejšo na letošnjem Touru. Bili smo dominantni in imamo rumeno majico. Imamo moč, da nadziramo dirko, toda moramo biti pametni, kako razpolagamo z našo močjo. Seveda pa je na koncu vse odvisno od Primoža, ki mora biti v zadnjem tednu dirke najmočnejši kolesar na Touru. Vse je odvisno od tega," je o vlogi posameznika ter celotne ekipe povedal 29-letni Nizozemec.

Tom Dumoulin | Avtor: Profimedia Profimedia

Dumoulin se je tekom letošnje Dirke po Franciji prvič v karieri prelevil v izjemnega pomočnika, saj je v zadnjih letih načeloma imel vlogo kapetana ekipe. Takšna vloga je bila zanj zamišljena tudi za letošnji Tour, kjer bi morala s Primožem Rogličem opravljati vlogo dveh kapetanov, a je v drugem tednu dirkanja preprosto začutil, da ni dovolj močan za zmago ter se je nesebično podredil svojemu moštvenemu kolegu.

Dumoulin je sicer še vedno v igri za mesto med najboljšimi desetimi (trenutno zaseda prav 10. mesto s 5 minutami in 12 sekundami zaostanka op. p.), a obžaluje, da ni bil v stanju boriti se za rumeno majico.

Tom Dumoulin | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vsekakor bi si to bolj želel. Prišel sem z željo zmagati na Touru. Imam zelo močno ekipo, katera je imela idejo, da bi lahko na koncu slavil tudi jaz. Toda moje ambicije so izginile tekom drugega tedna, na srečo pa blesti Primož, ki je tudi v rumenem. Trenutno je preprosto najboljši  in želimo si obraniti njegovo majico vse do Pariza. Sam si sicer želim, da bi imel sam močnejše noge, a se na žalost to ni zgodilo."

Primož Roglič in Tadej Pogačar Najzahtevnejši teden Šport Takšne "strahote" čakajo v zadnjem tednu na oba Slovenca

"Kar si želiš in kar se v resnici zgodi, sta dve različni stvari. Sam bi si želel, da sem boljši, toda je, kar je. To je pač kolesarstvo. Včasih narediš vse, kar lahko, a se ne izide vedno vse po tvojih načrtih."

Tom Dumoulin | Avtor: Profimedia Profimedia

Kljub temu, da se mu osebno letošnja dirka ni najbolj posrečila, je Dumoulin navdušen, da je Jumbo-Visma tik pred uresničitvijo velikega cilja - zmago na Dirki po Franciji.

"Tukaj smo, da kot ekipa slavimo na Touru! To bi bil resnično izjemen dosežek," je zaključil Dumoulin.

Tadej Pogačar Le kaj pripravlja? Šport Pogačar na to vprašanje nikakor ni smel odgovoriti: "Ne smem povedati..." primož roglič Tour Šport Roglič kaznovan roglič pogačar Brez milosti Šport Slovenski kolesar udaril: "Vsi, ki ste tako veseli za Rogliča in Pogačarja ..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice