Šport
1799 ogledov

Pogi na zadnjem klancu napadel Roglo

Lennard Kämna Epa
Na dirki po Franciji je bila na sporedu 16. etapa. Med favoriti ni prišlo do sprememb, Primož Roglič je ohranil 40 sekund prednosti pred Tadejem Pogačarjem.

Na začetku 16. etape soštevilni kolesarji poskušali pobegniti glavnini, naposled pa je ta dovolila pobeg številčni skupini, kjer pa za vodilne ni bilo nevarnih kolesarjev. Še najboljša med ubežniki sta bila v skupni razvrstitvi 15. Warren Barguil (+32:27) in 16. Richard Carapaz (+32:55). Nosilec rumene majice Primož Roglič in njegovi kolegi iz Jumbo Visme se tako niso pretirano obremenjevali z vodilnimi, prednost slednjih je tako 40 kilometrov pred ciljem znašala nekaj več kot 12 minut in pol.

Približno pet kilometrov kasneje je iz skupine ubežnikov skočil Quentin Pacher, a se je njegov beg končal 25 km pred ciljem, ko ga je ujela četverica kolesarjev - Julian Alaphilippe, Carapaz, Lennard Kämna in Sébastien Reichenbach. 

V ozadju je napadel skupno 11. kolesar Toura Guillaume Martin, ki mu je pomagal moštveni kolega Nicolas Edet. Pri Jumbo Vismi so se odzvali, nekoliko pospešili tempo, za obema Francozoma je na čelu glavnine vozil Robert Gesink in kmalu tudi ujel člana moštva Cofidis. Nekaj težav je nizozemska ekipa sicer imela, Sepp Kuss se je ob vožnji v klanec zapletel celo z Rogličem in za nekaj časa obstal na cesti. Slovenec je mirno nadaljeval naprej. 

V ospredju je bil zelo aktiven Carapaz, ki je očitno dobil proste roke po izpadu njegovega moštvenega kapetana Egana Bernala iz boja za skupno razvrsitev. Tempo kolesarja Ineosa je lahko držal le Kämna, Nemec pa je nato celo napadel Ekvadorca tik pred vrhom vzpona in se z nekaj sekundami prednosti začel spuščati v dolino.

Kämna je na spustu povečal razliko na skoraj minuto, od cilja ga je ločilo le še šest kilometrov, ko je glavnina šele prišla na vrh predzadnjega vzpona. Nemca je nato kaj hitro čakal le še štiri kilometre dolg klanec do cilja. Kolesar ekipe Bora-Hansgrohe je mirno prikolesaril čez ciljno črto, Carapaz je zaostal za 1:27 , tretji je bil Švicar Reichenbach (+1:56).

Najboljši kolesarji so očitno hranili moči za izjemno težko etapo, ki bo na sporedu v sredo. Na zadnjem klancu je sicer v ospredje skočil Pogačar, a mu je Roglič sledil.

Nato sta ritem začela narekovati Kuss in George Bennett ter tako poizkusila onemogočiti morebitne preostale napade.

Še enkrat je sicer poizkusil Pogačar, Roglič je bil pozoren in mu je sledil, oba pa je nato prehitel Miguel Angel Lopez, ki pa so mu prisodili enak čas kot obema Slovencema. Vsi favoriti so prišli v cilj 16:48 za Kämno.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 00:27 16.september 2020.

    Tale novinarček ni normalen . Pomagal je Rogli , da se ni naredila luknja in pribitek sek, ali dveh Rogli , bedak novinarski,ne pa napadel

  • xajoyis712 21:41 15.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

Sorodne novice