Šport
28457 ogledov

"To je nespoštljivo do Primoža"

Primož Roglič, Wout van Aert Epa
Belgijski kolesar je med najzaslužnejšimi za rumeno majico Primoža Rogliča.

Primož Roglič se v izjemno zahtevno 17. etapo dirke po Franciji podaja z rumeno majico vodilnega. Kapetan ekipe Jumbo-Visma se je na tokratnem Touru tako že izkazal, a pri tem nikoli ne pozabi omeniti pomembne vloge, ki jo pri tem igrajo njegovi moštveni kolegi. Med njimi izjemno delo opravlja tudi Belgijec Wout van Aert, v tej sezoni sicer že zmagovalec enodnevnih klasičnih preizkušenj Strade-Bianche in Milano-San Remo, na Touru pa je dobil že tudi dve etapi.

Trikratnega zaporednega svetovnega prvaka v ciklokrosu (2016, 2017, 2018) so sicer ob dnevu odmora zmotila vprašanja, ki jih dobiva njegov kapetan. Roglič je tako med drugim dobil vprašanje, če lahko gledalcem zagotovi kredibilnost svojihdosežkov in rezultatov ekipe, s tem pa je vprašujoči namigoval na doping. Zasavec je odgovoril z odločnim da.

"Menim, da to kaže na pomanjkanje spoštovanja do Primoža. Ni lepa stvar, če se takšno vprašanje vedno znova vrača. Primož je bil lani tretji na Giru, zmagal je na Vuelti, tako zdaj ni kar prišel od nikoder. Tudi jaz nisem. Tudi sam sem bil večkrat že testiran na Touru," je dejal van Aert. Rogliča kot nosilca rumene majice sicer lahko še čaka pet testov do zaključka v Parizu.

Primož Roglič in Tadej Pogačar Pravi boj Šport Roglič: Na Tadeja moram neprestano paziti

O Belgijcu je sicer v zadnjem času spregovoril tudi nekadanji moštveni šef Lanca Armstronga Johan Bruyneel, ki je bil tako kot njegov nekdanji varovanec sicer kaznovan zaradi dopinga. "Poznam le enega kolesarja, ki je v zadnjih desetletjih lahko narekoval ritem v klanec, ob tem pa lahko dobil tudi množične sprinte. To je Bernard Hinault," je van Aerta s petkratnim zmagovalcem Toura, zadnjim Francozom, ki mu je to uspelo (1985), primerjal Bruyneel in zaključil: "Ima vse atribute, da postane zmagovalec ene izmed treh velikih dirk."

Wout van Aert | Avtor: Epa Epa

Šestindvajsetletnik se s tem ni strinjal: "To vsekakor ne sodi med moje prioritete. Da bi zmagal na takšni dirki, moraš biti na najvišjem nivoju cele tri tedne. Se pravi, moral bi biti še boljši, kot sem zdaj. Trenutno lahko odneham na neki točki v etapi in takrat sem popolnoma uničen. Če bi se želel boriti za skupno zmago, bi moral vseskozi vztrajati," meni van Aert.

Tom Dumoulin Zvesti pomočnik Šport Dumoulin: "Moč naše ekipe ne pomeni veliko, če se Primož razpade v Alpah"

"Imam druge ambicije, ki jih zdaj zasledujem. Če bi želel biti med kandidati za skupno zmago na tritedenskih dirkah, bi moral povsem drugače natrenirati svoje telo, po takšni odločitvi pa ne bi bilo vrnitve. Moje telo bi se spremenilo, izgubil bi kilograme, s tem pa tudi kakovost za zmage na klasikah in v sprintih. Tega pa si ne želim," je še sklenil.

Wout van Aert | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 1
  • mojatak518 11:43 16.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

Sorodne novice