Šport
2030 ogledov

Roglič: Na Tadeja moram neprestano paziti

Primož Roglič in Tadej Pogačar Epa
Slovenski "status quo" na kolesarski dirki po Franciji se nadaljuje. Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja v skupnem seštevku v boju za prestižno rumeno majico še naprej loči 40 sekund.

Enaindvajsetletni Tadej Pogačar je želel zaostanek zmanjšati, a mu v zaključku 16. etape ni uspelo odščipniti sekunde ali dveh devet let starejšemu rojaku.

"Želel sem ukrasti nekaj sekund, ampak teren za to ni bil pravšnji. Danes nisem imel ravno 'supereksplozivnih' nog," je po etapi za organizatorje Toura priznal mladi kolesar UAE Team Emirates. Priložnost za nove napade bo iskal v 17., kraljevski etapi do zahtevnega prelaza Loze na 2304 metrih nadmorske višine.

"Vseeno je bilo to dobro ogrevanje za kraljevsko etapo. Menim, da smo si vsi pred začetkom dirke ogledali ta prelaz. Gre za enega najtežjih vzponov, ki sem ga kdajkoli prekolesaril," o vzponu zunaj kategorije pravi 21-letnik.

Tadej Pogačar, Primož Roglič 16. etapa Šport Pogi na zadnjem klancu napadel Roglo

"Na njem se lahko sam 'ubiješ', če napadeš prehitro. Posledično trpiš vse do ciljne črte. Sprva bom malo pogledal, kako se na vzponu počutijo drugi, potem pa bomo videli, kdo ima za ta vzpon močne noge in kdo ne," je še dodal Pogačar, ki verjame, da bo zadnji, 21,5 kilometra dolg vzpon naredil večje razlike med najboljšimi. "Upam, da še imam kaj moči v nogah," je za organizatorje Toura zaključil lastnik bele majice najboljšega mladega kolesarja.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Mož z rumeno majico je moral danes nekoliko nepričakovano v zaključku paziti na mlajšega rojaka. Vseeno je Primož Roglič priznal, da je ogrevanje uspelo. "Za nami je dober dan, četudi je bil tempo v začetku zares hiter. Na koncu sem moral biti osredotočen na ostale, saj je bil ritem znova visok. Na Touru so ostali le težki dnevi, ampak z ekipo smo pripravljeni," je dejal Roglič.

Znova je pohvalil svoje moštvene kolege, ki so imeli tokrat bolj miren dan. Že v sredo bo drugače. "Veselim se jutrišnje etape. To bo vrhunec Toura, gre za kraljevsko etapo z zelo zahtevnimi zadnjimi kilometri. Te kraje poznam, saj nismo daleč od Courchevela, ki ga poznam še iz časov, ko sem se ukvarjal s smučarskimi skoki," je še dodal Roglič.

Tom Dumoulin Zvesti pomočnik Šport Dumoulin: "Moč naše ekipe ne pomeni veliko, če se Primož razpade v Alpah"

Ta bo znova moral braniti prednost pred Pogačarjem. "Na Tadeja moram neprestano paziti in biti pozoren," je dejal Zasavec in dodal: "Da, Tadej mora nekaj poizkusiti in je dokazal, da zna napadati. Paziti moramo na še ostale najmočnejše zasledovalce, za katere vemo kdo so."

Tokrat za razliko od prve športne kariere ne bo šlo po hribu navzdol, ampak navzgor. Vseeno 30-letni Kisovčan upa, da ima dovolj moči za "skok" navzgor po hribu. "Dali bomo vse od sebe," je v svojem slogu za spletno stran Toura zaključil Roglič.

Druga alpska etapa od Grenobla do vrha prelaza Loze se bo začela v sredo ob 12.30, ob povprečni hitrosti okoli 35 km/h pa bodo favoriti v cilj prišli nekaj pred 17.30.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

 
Komentarjev 2
  • Avatar Korriolla
    Korriolla 00:48 16.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • xajoyis712 21:39 15.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com