Šport
3375 ogledov

Vzrok za poraz: Je... me na vseh straneh

Egan Bernal Epa
Kolumbijec je potarnal nad bolečinami.

Ekipa Ineos je na tokratnem Touru doživela enega največjih porazov v zadnjih letih. Na dirko po Franciji se je podala le z enim kapetanom, bila nemočna ob poizkusih napadov na moštvo Jumbo-Visma, nato pa je povsem odpovedal še lanski zmagovalec Egan Bernal.

Ta je v nedeljski etapi izgubil sedem minut v primerjavi z najboljšimi in ostal brez boja za končno zmago. Tudi dan premora ni prenesel spremembe, še precej več je Kolumbijec izgubil v torkovi etapi. "Danes sem trpel cel dan zaradi bolečin v hrbtu, ki so se samo večale," je za As.com dejal Bernal. "Na zadnjem vzponu se je vse skupaj preneslo na moje koleno. Je... me na vseh straneh. Če bo tako še naprej, se bo težko boriti za etapno zmago na Col de la Loze, ki je zelo težek vzpon, z zelo visokimi nakloni," je še dodal Bernal

V 16. etapi so kolesarji Ineos Grenadierja že poskušali osvojiti etapo, a je bil lanski zmagovalec Gira Richard Carapaz prekratek, za slabo minuto in pol je kot drugi prišel v cilj za Lennardom Kämno. "Ekipa je v dobrem stanju, zdaj so fantje dobili proste roke, prej so imeli zadolžitev, da mi pomagajo," je zaključil Bernal.

Primož Roglič in Tadej Pogačar Pravi boj Šport Roglič: Na Tadeja moram neprestano paziti

Šef njegovega moštva Dave Brailsford sicer že razmišlja o naslednjem letu: "V tem tednu je zdaj to test ponosa, želje in karakterja. A kar se nas tiče, je to predvsem že prvi dan na poti, da naslednje leto znova osvojimo Tour."

Sky in njegov naslednik Ineos sta od leta 2012 osvojila sedem od osmih možnih naslovov na Touru. Dominacijo Bradleyja Wigginsa (2012), Chrisa Frooma (2013, 2015, 2016, 2017), Gerainta Thomasa (2018) in Bernala (2019) je le leta 2014 z Astano prekinil Vincenzo Nibali.

"Ko smo ob dnevu premora ocenili svoje delnice na Touru, se ni nihče tako dolgo gledal v ogledalu, kot smo to storili mi sami," pravi Brailsford in dejal, da bodo v ekipi v zadnjem tednu poizkusili z nekaj presenečenji v taktiki in novostmi, ki bi jim lahko koristile naslednje leto.

Tadej Pogačar, Primož Roglič 16. etapa Šport Pogi na zadnjem klancu napadel Roglo Tom Dumoulin Zvesti pomočnik Šport Dumoulin: "Moč naše ekipe ne pomeni veliko, če se Primož razpade v Alpah"

Branil je tudi svojo odločitev, da v moštvo za Tour ni uvrstil Frooma in Thomasa: "Jaz ne kockam, Ljudje imajo pravico do svojega mnenja, a nisem kockal pri izbiri ekipe. To so bile pomembne odločitve, včasih uspejo, drugič ne. Verjamem, da imajo ljudje marsikaj za povedati, vendar niso imeli mojega dostopa do informacij in dejstev."

Komentarjev 3
  • Avatar Korriolla
    Korriolla 00:47 16.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • Žurnalček 00:35 16.september 2020.

    Avtorju Ig.K. Ti trdiš, da so imeli samo enega kapetana in da je to vzrok poraza !! Ali potem na RTVSLO2 komentatorji lažejo , ko govorijo , da ima ekipa Ineos 4 direktorje in da je to razlog kraha ekipe ?

  • xajoyis712 21:37 15.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

Sorodne novice