Šport
4562 ogledov

Nasvet strokovnjaka: "Pogačar danes ne sme prevzeti rumene majice!"

Tadej Pogačar in Primož Roglič Profimedia
V zadnji epizodi oddaje "Bradley Wiggins Show" je bilo govora o mladem Slovencu, za katerega so imeli celo nasvet.

Pred nami je najtežja etapa letošnje Dirke po Franciji, ki se zaključi z brutalnim vzponom na prelaz Col de la Loze. Vzpon do smučarskega središča Meribel bi lahko predstavljal do zdaj najtežjo preizkušnjo za vodilnega kolesarja na dirki, Slovenca Primoža Rogliča.

Primož Roglič in Tadej Pogačar Kraljevska etapa Šport Takšen pekel čaka oba Slovenca na najtežji etapi dirke

V poslednji epizodi podcasta Bradley Wiggins Show se je legendarnemu angleškemu kolesarju siru Bradleyu Wigginsu pridružil strokovni komentator Eurosporta Brian Smith, ki se je lotil analize ene izmed najbolj težko pričakovanih etap letošnjega Toura.

Brian Smith | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Izpostaviti je seveda moral Rogličevega največjega konkurenta, mladega Tadeja Pogačarja, ki za svojim rojakom zaostaja za vsega 40 sekund. Smith je poudaril, da vsekakor pričakuje vnovičen napad Pogačarja, a da bo do tega najverjetneje prišlo šele zelo pozno, saj se vsak kolesar boji, da bi na tako težki etapi lahko počil.

"Pogačar bo seveda želel zlomiti Rogliča, a ga ob tem vseeno skrbi, da ne bi počil sam. Mislim, da bo vsaj malo zaskrbljen glede tega, zato bo napad prihranil za zelo pozno," je o Pogačarjevih namenih ugibal Smith.

roglič van aert Moštveni kolega: Šport "To je nespoštljivo do Primoža"

Nekdanji športni direktor kolesarske ekipe MTN-Qhubeka pa se tu ni ustavil, temveč je Pogačarju celo svetoval, da si ne poizkuša privoziti rumene majice štiri dni pred koncem dirke.

Primož Roglič in Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

"Če danes prevzame rumeno majico, kako jo misli obdržati? Kako misli nadzorovati dirko? Ob sebi namreč nima dovolj močne ekipe, ki bi mu to omogočila," je bil nad pomanjkanjem kvaliete v moštvu UAE Team Emirates zaskrbljen Smith.

"Če bi bil športni direktor ekipe UAE Team Emirates Allan Peiper, bi Pogačarju svetoval, naj poizkuša zgolj pridobiti nekaj sekund. Če bi se lahko Rogliču približal na manj kot 20 sekund pred zaključnim kronometrom, bi kot slovenski državni prvak v tej disciplini moral imeti možnosti tudi za skupno zmago."

"Vem, da trasa resnično odgovarja Rogliču, toda na kronometru po treh tednih napornega dirkanja je vse mogoče. Mislim, da se morajo zgolj približati Rogliču, kolikor je to le mogoče, in nato upati, da jim lahko uspe na kronometru," je s svojim nasvetom zaključil Brian Smith.

Primož Roglič in Tadej Pogačar Pravi boj Šport Roglič: Na Tadeja moram neprestano paziti Tadej Pogačar, Primož Roglič 16. etapa Šport Pogi na zadnjem klancu napadel Roglo Tadej Pogačar Primož Roglič TdF Tour Šport Na tem področju je Pogačar pred Rogličem Tom Dumoulin Zvesti pomočnik Šport Dumoulin: "Moč naše ekipe ne pomeni veliko, če se Primož razpade v Alpah" Tadej Pogačar Le kaj pripravlja? Šport Pogačar na to vprašanje nikakor ni smel odgovoriti: "Ne smem povedati..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice