Šport
987 ogledov

Veliki Rogličev tekmec in eden glavnih favoritov zapušča Tour

Egan Bernal Profimedia
Egan Bernal je zapustil letošnjo Dirko po Franciji.

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Egan Bernal (Ineos Grenadiers) danes ne bo nastopil v 17. etapi dirke po Franciji, je sporočilo njegovo moštvo na spletni strani. Lanski zmagovalec Toura je v zadnjih dveh etapah v primerjavi z najboljšimi, rumeno majico nosi Primož Roglič (Jumbo-Visma), izgubil skoraj 18 minut.

Bernal je v nedeljski 15. etapi na Grand Colombier v primerjavi z vodilnim slovenskim dvojcem, Rogličem in Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates) izgubil več kot sedem minut. V torkovi 16. etapi do Villard-de-Lansa pa je izgubil še dodatnih deset minut.

Potem ko je izpadel s seznama kolumbijske reprezentance za SP v italijanski Imoli, je danes prišla še potrditev, da Bernal zapušča dirko po Franciji.

"Egan se bo osredotočil na okrevanje in se v nadaljevanju sezone posvetil drugim ciljem. To odločitev smo sprejeli v dobro našega kolesarja," je dejal šef ekipe Ineos Grenadiers Dave Brailsford.

"To ni način, na kakršnega sem želel končati Tour, ampak strinjam se, da je to najboljša rešitev v tem trenutku in v teh okoliščinah," je ob tem dodal 23-letni kolesar.

Egan Bernal Bernal Šport Vzrok za poraz: Je... me na vseh straneh

Danes bo na sporedu kraljevska etapa od Grenobla do strmega prelaza Loze na 2304 metrih nadmorske višine. Prvo in drugo mesto v skupnem seštevku bosta branila Roglič in Pogačar. Razlika med njima je pred zadnjimi petimi etapami 40 sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice