Šport
13982 ogledov

Nezaslišana poteza slovenskega navijača, Pogačar besen

pogačar Print Screen
Nekateri očitno še vedno ne razumejo, da ima pretirana navijaška vnema prej nasprotni učinek od želenega.

Slovenska kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar sta včerajšnjo kraljevsko etapo na dirki po Franciji končala na drugem oziroma tretjem mestu ter zadržala prednost v skupni razvrstitvi, kjer ima vodilni Roglič zdaj 57 sekund prednosti pred rojakom.

Slovenca sta se v izredno napetem finišu 170-kilometrske preizkušnje uspešno zoperstavila tokrat nepremagljivemu "Supermanu" Miguelu Angelu Lopezu, ki je rumeni majici odščipnil 15 sekund, Pogačarju, ki je beli majici dodal še pikčasto, pa 30.

primož roglič Kraljevska etapa Šport Slovenca vzdržala brutalen napad Supermana

Dramatičen zaključni vzpon so ob cesti spremljali številni slovenskih, ki se v teh dneh velikem številu zbirajo v Franciji, da bi prisostvovali temu zgodovinskemu trenutku. Žal je v finišu etape, ko je Pogačar lovil zaostanek za Rogličem, prišlo tudi do neljubega dogodka v režiji slovenskega navijača, ki je tekel preblizu Pogačarja in ga s tem oviral pri vožnji.

Takšno početje je povsem nepotrebno, saj lahko privede celo do padca in morebitnih poškodb. Zadnje, kar kolesarji potrebujejo po večurnem naporu, ko na brutalni strmini kurijo zadnje atome moči, je dretje v uho in nesmiselno trepljanje po ramenih. Nespametna poteza je izzvala tudi logično reakcijo, saj je Pogačar jezno zamahnil z roko in nepridipravu dal jasno vedeti, naj se odstrani.

pogačar Ni predaje Šport Pogačarjevo sporočilo Rogliču: "Do konca!"

Navijaška podpora je sicer dobrodošla in kolesarjem daje dodatno spodbudno v težkih trenutkih, vendar je lahko prisotnost navijačev zelo nehvaležna, če ti po nepotrebnem rinejo v tekmovalce. S tem motijo kolesarjevo koncentracijo in ne nazadnje ogrožajo njegovo ter svojo varnost.

Če temu prištejemo še okoliščine peklenske etape, v kateri so se morali kolesarji po več kot štirih urah poganjanja pedal soočiti še z najhujšo strmino, ki je na nekaterih odsekih dosegla tudi 24 odstotkov, je to recept za katastrofo.

Spomnite se dogodka z lanske dirke po Italiji, ko je slovenski navijač na tla zbil Angela Lopeza, ki mu je nato prisolil klofuto.

pogačar Resne obtožbe Šport Pogačarju očitajo sumljiv vbod, tako odgovarja Slovenec

Vse pa le ni tako slabo. O praviloma pozitivnih učinkih navijaške evforije je po koncu 17. etape na kratko spregovoril Roglič. "Zadnji dnevi so bili norišnica. Vidim veliko slovenskih zastav, zagotovo mi to daje še dodatno moč, še posebej v zadnjem tednu. Upam, da bodo ponosni na nas," je dejal vodilni kolesar na dirki.

primož roglič Postavka Šport Toliko na uro zasluži zmagovalec Toura

Komentarjev 6
  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 15:35 17.september 2020.

    Pošteno bi bilo,da zmaga Roglič,sej se Pogačar celo dirko šlepa za ekipo Jumbota,njegova ekipa je slaba in tako pomoči skoraj nima!

  • munja 14:41 17.september 2020.

    Najbolj me razjezi, ko butasti navijači športniku kričijo v glavo in jih trepljajo po ramenih!! Hallooo!!! Zakaj ne postavijo varnostnih ograj, kjer je to možno??? Navijaš lahko tudi povsem drugače, bolj kulturno, seveda, če ni prisotnega preveč alkohola v telesu.

  • Kmodri 14:04 17.september 2020.

    Dosmrtno približevanje kolesarjem!