Šport
2111 ogledov

Pogačarjevo sporočilo Rogliču: "Do konca!"

pogačar Epa
Slovenski kolesarski zvezdnik bo v 18. etapi kot prvi Slovenec v zgodovini oblekel pikčasto majico najboljšega hribolazca.

Vseeno pa 21-letni Tadej Pogačar, kljub izgubi 17 sekund v kraljevski etapi, še naprej pogleduje proti rumeni majici vodilnega, ki jo s prednostjo 57 sekund nosi njegov rojak Primož Roglič.

primož roglič Uteha Šport Čeprav ni zmagal, se je Roglič hitro potolažil

Nekaj pritiska ima kolesar s Klanca pri Komendi tudi iz ozadja, saj se mu je po današnji zmagi na 29 sekund približal Kolumbijec Miguel Angel Lopez.

Slovenca sta nekako zamudila napad v Kolumbiji pod vzdevkom "Superman" znanega Lopeza, na koncu pa je Pogačar v cilj pripeljal s 15 sekundami zaostanka za 30-letnim Kisovčanom.

primož roglič Kraljevska etapa Šport Slovenca vzdržala brutalen napad Supermana

"Zadovoljen sem s predstavo v tej zelo zahtevni etapi. Ekipa Bahrain-McLarna je že na prelaz Madeleine navijalo hud tempo, v zadnjih kilometrih prelaza Loze pa je dirka povsem eksplodirala," je za organizatorja Toura razlagal Pogačar.

"Po brutalnem vzponu sem zadovoljen s tretjim mestom in dejstvom, da nisem izgubil veliko časa," je še o etapi dejal 21-letni član UAE Team Emirates.

Zadnji vzpon je bil najtežji, kar jih je odpeljal v karieri. "Tiste menjave naklona mi ne ustrezajo, bilo je težko. Obenem je tu še nadmorska višina. To je eden najtežjih zaključkov, ki sem jih kdajkoli odpeljal," je priznal na koncu v etapi tretjeuvrščeni kolesar.

pogačar Resne obtožbe Šport Pogačarju očitajo sumljiv vbod, tako odgovarja Slovenec

Kljub izgubi časa, še ni obupal v boju za rumeno majico. "Še vedno je dosegljivo prvo mesto in jutri je znova težak dan. Moramo videti, kaj še lahko storimo. Lahko smo zadovoljni, kako smo doslej kolesarili. Borili se bomo do konca," je pristavil o boju z Rogličem in Lopezom za rumeno majico.

Sam bo v 18. etapi nosil pikčasto majico, potem ko je na obeh vzponih danes prejel 32 točk in prehitel vse tekmece. Tri točke zaostaja Roglič, 15 pa Lopez. Na to majico pred etapo ni ciljal.

"Ne, sploh nisem razmišljal o tem, toda na prelazu Madeleine sem videl, da lahko dobim okoli deset podarjenih točk in sem jih zgrabil. Na koncu pa sem dobil veliko točk še s končno uvrstitvijo. Zakaj pa ne. Če sem v dosegu majice, si jo želim tudi dobiti," je dejal nosilec dveh majic. Pikčaste in bele za najboljšega mladega kolesarja. A želi si predvsem rumene.

Tadej Pogačar in Primož Roglič Bo Pogi poslušal? Šport Nasvet strokovnjaka: "Pogačar danes ne sme prevzeti rumene majice!"

"Cilj je še vedno skupna razvrstitev in rumena majica. Ampak če je ne bom uspel dobiti, se bom boril tudi za preostali majici," je zaključil najboljši hribolazec ter mladi kolesar na Touru.

Jutri Pogačarja in drugee tekmece čaka zahtevna, 175 kilometrov dolga etapa od Meribela do La Roche-sur-Forona, ki se lahko pohvali z najbolj strmim vzponom na Touru.

Gre za šest kilometrov dolg klanec s povprečnim naklonom kar 11,2 odstotka ter z daljšim makadamskim odsekom. Na vrhu vzpona, 31,5 kilometra pred koncem etape, se bodo delile tudi bonifikacijske sekunde (8, 5 in 2 sekundi), ki jih bo tudi Pogačar želel zgrabiti v boju za rumeno majico.

Za tem težkim klancem bo na sporedu spust, nato še en nekategoriziran vzpon, zadnje dejanje pa bo tokrat vožnja navzdol.

tadej pogačar | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:20 17.september 2020.

    Slovenca sta nekako zamudila napad v Kolumbiji pod vzdevkom "Superman" znanega Lopeza. WTF?!!!