Šport
3144 ogledov

Še ena izjemna slovenska uvrstitev, Rogla in Pogi mirno v cilj

Søren Kragh Andersen Epa
Miren dan za Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja.

Devetnajsta etapa je po pričakovanjih glavnim favoritom za skupno zmago ponudila nekoliko mirnejši dan pred sobotnim gorskim kilometrom. V ospredju se sicer dolgo ni izoblikovala skupina ubežnikov, v samostojnem begu je bil le Francoz Rémi Cavagna (Deceuninck - Quick Step).

Tega je kasneje ujela skupinica, ki se je na letečem cilju pomerila za točke, nato pa nadaljevala združno proti cilju. V njej sta se znašla tudi nosilec zelene majice Sam Bennett in njegov največji tekmec Peter Sagan, pridružil pa se je tudi slovenski sprenter Luka Mezgec. Petnajst kilometrov pred ciljem je iz ubežne skopine skočil Søren Kragh Andersen, ki je sprinterje s podobnim, sicer nekoliko krajšim napadom, presenetil tudi v 14. etapi, ko je kot drugi za njim ciljno črto prečkal Mezgec.

Lukas Pöstlberger Smola Šport Najbolj nenavaden odstop na letošnjem Touru slovenska zastava Tour de France "Slovenski Tour" Šport Slovenci v Francijo: "Nihče ne ve, kako bo, a mi gremo"

Danec si je hitro prikolesaril pol minute prednosti, v lov sta se podala tudi Mezgec in njegov moštveni kolega Novozelandec Jack Bauer, a sta se kmalu umirila in zdrsnila nazaj med zasledovalce. Ti so se preveč pazili drug na drugega in se opazovali, njihovo neodločnost pa je Kragh Andersen seveda izkoristil in se sam z lepo prednostjo pripeljal v cilj.

Zasledovalna četa se je razbila šele v zadnjih kilometrih. Kot drugi je v cilj znova prišel Mezgec, ki je zaostal 53 sekund. Glavnina, seveda tudi s Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem, je prišla v cilj po dobrih sedmih minutah in pol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice