Šport
3660 ogledov

Rogličev šef izključen s Toura, Pogačar bo moral plačati!

Jumbo Visma Epa Merijn Zeeman (skrajno desno) je že zaključil z letošnjo francosko pentljo.
Disciplinski sodniki so imeli v današnji 18. etapi ogromno dela pri kaznovanju kolesarjev in športnih direktorjev.

Nizozemec Merijn Zeeman, športni direktor kolesarskega moštva Jumbo-Visma, za katero vozi slovenski zvezdnik Primož Roglič, je bil po poročilu disciplinskega sodnika dirke po Franciji izključen s Toura.

Kaznovan je bil z izključitvijo s Toura in 2000 švicarskimi franki kazni (1860 evrov), ker je po sredini 17. etapi napadel, grozil in žalil uradno osebo Ucija.

Po podatkih RTV Slovenija naj bi šlo za Zeemanovo neprimerno vedenje do kontrolorja, ki je po sredini 17. etapi izvajal nadzor koles. Na Col de la Lozu je bilo po sredinem poročilu Ucija v okviru boja proti tehnološkim prevaram pregledanih 41 koles, od tega prav vsa moštva Jumbo-Visma, kot kolegi z RTV Slovenija navajajo nizozemske vire.

Tadej Pogačar Primož Roglič TdF Odzivi Šport Kaj je Roglič rekel Pogačarju?

Obenem je bil danes kaznovan tudi Tadej Pogačar, ki je bil eden od šestih kolesarjev - Mikel Landa, Wout Van Aert, Alberto Bettiol, Hugh Carthy, Matteo Trentin, ki so prejeli 186 evrov kazni zaradi odvrženih smeti zunaj za to določenega območja.

Še dodatno je bil kaznovan Wout van Aert (Jumbo-Visma), ki je prejel še 186 evrov kazni, 20 sekund pribitka v skupnem seštevku ter štiri odvzete točke v boju za zeleno in pikčasto majico, potem ko se je v današnji etapi v nasprotju s pravili odrinil od avtomobila.

Marc Hirschi padec Video Šport Eden najbolj aktivnih na Touru padel na spustu

Danes so kazen 465 evrov prejeli tudi trije kolesarji - Dario Cataldo, Simon Gescke, Christopher Juul-Jensen, ki so na cesto odvrgli smeti, kljub temu da je bilo z njimi vozilo moštva. Dodatno kazen v višini 186 evrov pa je prejel še Carthy, ki je med etapo uriniral zunaj za to določenega območja.

Valentin Madouas, Jan Hirt in Pierre Rolland so prejeli kazen 186 evrov zaradi predolgega držanja bidonov iz avta svojih moštev. Ista kazen je zaradi tega doletela tudi njihove športne direktorje.

 
Komentarjev 1
  • blayo 22:56 17.september 2020.

    Če bi bilo po moje, bi moral vsak kolesar vse svoje smeti pripeljati s seboj v cilj...