Šport
4259 ogledov

Rogla v pogovoru z Mohoričem, Pogi pa nezadovoljen

Tadej Pogačar Epa
Tako izgleda vožnja v glavnini ob nekoliko mirnejšem dnevu.

Devetnajsta etapa je bila po težkih bojih v Alpah nekoliko bolj umirjena, najboljši so moči hranili tudi za današnji kronometer, ki bo najverjetneje postregel še z zadnjimi odgovori v boju za rumeno majico. Slovenski kolesarji, z izjemo Luke Mezgeca, ki se je v zaključnih kilometrih v ubežni skupini boril za vrhunsko uvrstitev in jo na koncu tudi dosegel z drugim mestom, so tako lahko nekoliko bolj sproščeno uživali v vožnji v glavnini.

Kamere, ki so jih imeli tokrat na svojih kolesih pripete nekateri kolesarji, so tako ujele trenutek sproščenega pogovora med Primožem Rogličem in Matejem Mohoričem, po nekaj ujetih besedah pa se zdi, da je nosilec rumene majice mlajšemu rojaku razlagal o vedenju in navadah svojega sinčka.

Søren Kragh Andersen Tour Šport Še ena izjemna slovenska uvrstitev, Rogla in Pogi mirno v cilj

Na posnetkih sta ujeta še dva padca med etapo, jeza ob neprevidnosti tekmeca, pa tudi trenutek, ko je nekaj nezadovoljstva pokazal  tudi Tadej Pogačar, ki mu ni uspelo ujeti bidona s pijačo. 

Zadnji odločilni dan bo sicer postregel z vožnjo na čas v dolžini 36,2 kilometra. Po mnenju večine poznavalcev se vodilnima Slovencema ni treba pretirano bati za dosedanji uvrstitvi.

Roglič je v preteklosti že večkrat pokazal, da sodi med boljše kronometriste na svetu, leta 2017 je na svetovnem prvenstvu v norveškem Bergnu na podobni trasi, ki se je začela na ravnini in nato končala s klancem, osvojil srebrno odličje za trenutnim moštvenim kolegom Tomom Dumoulinom. Njegova prednost pred Pogačarjem, ima 57 sekund naskoka, bi tako morala vsaj zadoščati, Pogi pa ima pol minute prednosti pred Miguelom Ángelom Lópezom, ki se je v preteklosti že opekel na marsikateri vožnji na čas.

primož roglič Vse že znano? Šport "Kronometer ne bo odločal o ničemer"

V prid Slovencema govori tudi dejstvo, da se bosta na cestišče podala kot zadnja in bosta imela na voljo podatke, kako vozijo njuni tekmeci. Pogačar bo startal ob 17.12, Roglič ob 17.14.

Komentarjev 1
  • refara9354 11:11 19.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. workreviews10.com

Sorodne novice