Šport
7122 ogledov

Roglič tudi o tem, ali ima še dovolj moči ...

Primož Roglič Epa
V 20. etapi bo padla odločitev o skupnem zmagovalcu Toura.

Devetnajsta etapa dirke po Franciji pričakovano ni prinesla težav za slovenska kolesarja Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, ki sta zadržala prvi mesti v skupnem seštevku. Prvo ubežno skupino je sicer ujel na koncu drugi Luka Mezgec, ki pa znova ni mogel preprečiti etapne zmage Dancu Soerenu Kraghu Andersenu.

Danec (Sunweb) je podobno kot v 14. etapi do Lyona presenetil skupino zasledovalcev in se jim odpeljal. Etapo je nato v sprintu na drugem mestu znova končal Mezgec (Mitchelton-Scott), tretji pa je bil Belgijec Jesper Stuyven (Trek Segafredo).

"Nimamo kaj, spet sem bil drugi. Etapa je bila super intenzivna. Na koncu je bila borba. Z malo sreče bi lahko bil spredaj, a Andersen je spet v pravem trenutku skočil. Vsi smo se pogledali, ampak on nam je ušel. Je pa res, da moraš imeti v teh zadnjih 20 kilometrih tudi noge. Tri ekipe smo bile med ubežniki po dva, ampak ga nismo več ujeli," je po etapi dejal Mezgec.

Søren Kragh Andersen Tour Šport Še ena izjemna slovenska uvrstitev, Rogla in Pogi mirno v cilj

Za Mezgečevo skupino je prišlo tudi do boja za zeleno majico. Irec Sam Bennett (Deceuninck-Quick-step) je bil osmi, Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) pa deveti. S tem je Bennett tako rekoč že osvojil zeleno majico najboljšega sprinterja. V razvrstitvi ima namreč 55 točk prednosti pred Slovakom in 69 pred Italijanom Matteom Trentinom (CCC Team), do konca pa bo na voljo še 90 točk, od tega 20 nedosegljivih za sprinterje v sobotnem kronometru.

"Še en dan je za nami, bil je kar hiter, posebej od starta in potem proti koncu, ko se je oblikoval beg in iz katere je prišel tudi zmagovalec. Za nas je bil to še en dober dan. Jutri pa 'ful gas' v kronometer," je v maternem jeziku za organizatorja Toura po etapi dejal Roglič.

Za RTV Slovenija pa je v luči kronometra dejal naslednje: "Čim bolje se bo treba lotiti. Ta del je za nami, ostaja le še kronometer. Treba se bo čim bolje regenerirati, kolikor je pač možno, in se čim bolje pripraviti za jutrišnji boj. Moči je še dovolj, zdrav sem, bomo pa videli, kaj to pomeni za jutri."

Roglič bo v soboto branil 57 sekund prednosti pred Pogačarjem, ta pa 30 sekund naskoka pred Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom. Enaindvajsetletnik s Klanca pri Komendi prav tako že razmišlja o sobotnem kronometru.

tadej pogačar | Avtor: Epa Epa

"Kronometer je res težak. Sam sem ga prevozil nekaj mesecev nazaj, tako da poznam progo. Upam, da bodo noge dobre. In če bodo, bo rezultat dober," je za RTV Slovenija dejal Pogačar. O tem, ali bo menjal kolo pred vzponom, se je znova malce pošalil. "Kot sem že povedal v nekaterih izjavah, se bo to videlo na televiziji."

Komentarjev 1
  • miha.z 20:02 18.september 2020.

    Bravo Rogla in Pogi tudi za komentarje :)

Sorodne novice