Šport
11492 ogledov

Kdo je favorit na kronometru? Bradley Wiggins ima odgovor ...

Primož Roglič Tadej Pogačar Epa
Pred odločilnim kronometrom vsi pričakujejo potrditev skupne zmage Primoža Rogliča.

Sobotni kronometer bo prinesel končne odločitve o nosilcih vseh majic na letošnjem Touru. Primož Roglič ima pred odločilno uro resnice 57 sekund prednosti pred Tadejem Pogačarjem in 1:27 pred Miguelom Ángelom Lópezom. Kolumbijec ni specialist v vožnji na čas in slovenska zmaga je na dosegu roke.

"Bližamo se koncu, tako da se dnevi zdijo kar dolgi, ampak zaenkrat je vse v redu. Ni več ostalo veliko, tako da moramo ostati osredotočeni in narediti posel do konca. Pred kronometrom sem vznemirjen. Sem zdrav in v enem kosu," je pred predzadnjo etapo za Eurosport dejal Roglič.

Tadej Pogačar Med etapo Šport Rogla v pogovoru z Mohoričem, Pogi pa nezadovoljen

Pogačar bo poskusil napasti Rogliča, a bo imel zelo težko delo. "Moje misli so usmerjene na kronometer. Bomo videli, kako se bom počutil med vožnjo," je dejal mlajši od obeh slovenskih asov.

Pogačar je Rogliča letos poleti ugnal na kronometru za državno prvenstvo, a je bila razlika manjša od desetih sekund. "Tudi če zmagam z dvojno razliko z DP, ne morem do rumene majice. Ne vem, kaj se bo zgodilo. Upam, da se bom počutil dobro in da bom hiter," je dejal Pogačar. 

Bradley Wiggins | Avtor: Epa Epa

Nekdanji britanski as Bradley Wiggins (na fotografiji zgoraj), zmagovalec Toura leta 2012, je prepričan, da bo Roglič zlahka prišel do končne zmage.

"Sam sem se lažje peljal v klanec na kolesu za kronometer kot pa na cestnem kolesu. Primož je enak. Odlično ohranja pozicijo med kronometrom, ima visoko frekvenco skozi dolga obdobja in tam pridobi v primerjavi s tekmeci. Mislim, da bo zmagal tudi na kronometru, ne le ubranil rumene majice," je dejal Wiggins, ki med favoriti za etapno zmago vidi še Rogličevega klubskega kolega - Nizozemca Toma Dumoulina. 

Primož Roglič Zadnja preizkušnja Šport Ura resnice pred vožnjo na Elizejske poljane
Komentarjev 2
  • gregor51 17:39 19.september 2020.

    a bejž

  • ketegal568 17:07 19.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. workreviews10.com

Sorodne novice