Šport
17649 ogledov

Tako so velika imena komentirala boj Slovenca

Tadej Pogačar Epa
Tadej Pogačar je z izjemnim kronometrom v 20. etapi dirke po Franciji šokiral tudi največje poznavalce, med njimi so se znašli tudi nekdanji zmagovalci Toura.

"Odlično ohranja pozicijo med kronometrom, ima visoko frekvenco skozi dolga obdobja in tam pridobi v primerjavi s tekmeci. Mislim, da bo zmagal tudi na kronometru, ne le ubranil rumene majice," je bil tako o zmagoslavje Primoža Rogliča, ki je imel pred Pogačarjem 57 sekund naskoka, pred odločilno etapo prepričan Bradley Wiggins, zmagovalec francoske pentlje iz leta 2012 in tudi sam odličen kronometrist.

Med samim prenosom na Eurosportu, kjer Wiggins sodeluje kot strokovni komentator, je Britanec še nekaj časa verjel v uspeh Rogliča, nato pa s kolegi opazil način njegove vožnje in dejstvo, da ne more slediti tempu, ki ga je zastavil njegov izzivalec.

Tadej Pogačar Veličastno Šport Tuji mediji: Pogačarjev zgodovinski preobrat Primož Roglič Roglič: Šport "Tadej je bil močnejši in je zasluženo zmagal"

Pogačar je že na ravnini prepolovil zaostanek za takratnim nosilcem rumene majice, na klancu pa je bil še precej močnejši. Roglič je na ciljni črti zaostal skoraj dve minuti, skupno pa 59 sekund za mlajšim rojakom.

"Pogačarjeva moč in vztrajnost je otežila življenje ekipi Jumbo-Visma. Nihče si ni predstavljal, da jim bo zmaga na Tour de France ušla v zadnji minuti. Pogačar je dokazal, da se je kljub mladosti sposoben boriti z najboljšimi in na koncu iz boja priti kot zmagovalec," pa je za Eurosport izjavil dvakratni najboljši na Touru (2007, 2009) Alberto Contador. 

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

"Prednosti, ki si jo je Pogačar pridobil v zadnjih šestih kilometrih, si verjetno nihče ni mogel zamisliti. To, kar je danes uspelo Pogačarju, je nekaj izjemno velikega. Roglič je bil dober, a današnja Pogačarjeva ekshibicija in dirka, ki jo je vozil zadnje tri tedne, nam govorita o tem, da smo priča nekomu posebnemu. Občutek imam, da je bil njegov povratek in to, da je dosegel nekaj veličastnega, narejeno skoraj z lahkoto," je še dejal El Pistorelo.

Tadej Pogačar Zmagovalec Toura: Šport "Mislim, da sanjam!" Tadej Pogačar Odzivi Šport Nekdanji zmagovalec: Pogačar, to je bilo bolno!

Slednji je bil na Touru najboljši še leta 2010, a mu je bila kasneje zmaga odvzeta zaradi nedovoljenih substanc v njegovem telesu. Še večjo nepremagljivost je pred njim na dirkah po Franciji užival Lance Armstrong, ki so mu kasneje odvzeli kar sedem lovorik s Toura. A tudi Američan se strinja, da je bila Pogačarjeva predstava posebna.

"To je bila ena najboljših samostojnih predstav v zgodovini kolesarstva. Absolutno neverjetna zmaga Pogačarja v 20. etapi," je začivkal izbrisani zmagovalec iz let 1999-2005.

Tadej Pogačar Rumena majica Šport Trenutek, ko se je Pogačar zavedal zmage Tadej Pogačar Čestitke našim Šport Drama, Pogačarju zmaga na dirki po Franciji
Komentarjev 2
Sorodne novice