Šport
3048 ogledov

Takšno vsoto si je privozil Pogačar

Tour de France Tadej Pogačar Epa
UAE Team Emirates je po zaslugi slovenskega kolesarskega dragulja zaslužila skorajda dvakrat toliko, kot najbližji zasledovalci iz Jumbo Visme.

Morda na letošnjo Dirko po Franciji resda niso poslali ekipe, ki bi se lahko primerjala s kolesarji Jumbo-Visme, Ineosa, ali Bahrain Meride, toda po zaslugi izjemnega Tadeja Pogačarja, ki je po treh tednih mučenja uspel priti do skupne zmage na Dirki po Franciji, so pri ekipi UAE Team Emirates s pomočjo številnih nagrad zaslužili daleč največ izmed vseh ekip.

tadej pogačar "To so le sanje" Šport Tako je Pogačar o Touru razmišljal pred dvema letoma

Po treh tednih dirkanja, zmagovanja etap ter številnih razvrstitev, so pri ekipi Tadeja Pogačarja in Jana Polanca bogatejši kar za 624,230 evrov, kar je skorajda dvakrat toliko, kot si je na drugem mestu privozila ekipa Jumbo-Visme, kateri so nagrade prinesle dodatnih 342.860 evrov.

Dirka po Franciji - zaslužki | Avtor: Cyclingnews.com Cyclingnews.com

Največ je seveda v sklad ekipe UAE TEam Emirates prispeval Pogačar, kateri je za zmago v skupnem seštevku prejel 500.000 evrov, za zmago v razvrstitvi mladih kolesarjev 20.000 evrov, kot lastnik pikčaste majice pa je dobil še dodatnih 25.000 evrov. Ko vsemu temu dodamo še uvrstitve s posameznih etap pridemo do vsote 602,400 evrov (96,5 % celotnega zneska ekipe).

Primož Roglič, ki se je še najbolj uspel približati Pogačarju, si je z nagradami prislužil 248.050 evrov, medtem ko je najuspešnejši "neslovenski" kolesar na tretjem mestu Richie Porte, ki je v dresu ekipe Trek Segafredo pobral 111.540 evrov nagrade.

Dirka po Franciji - zaslužki | Avtor: Cyclingnews.com Cyclingnews.com

Da pa je šlo letos resnično za pravi "slovenski Tour" pokaže tudi dejstvo, da je bil največji zaslužkar v svoji ekipi tudi Luka Mezgec, ki je ekipi Mitchelton Scott privozil 15.430 evrov nagrade in je bil v tej razvrstitvi 22. med vsemi kolesarji.

Slovenija je izjemno prepričljivo dobila tudi seštevek po državah, saj so naši kolesarji zaslužili 867.880 evrov, medtem ko je na drugem mestu Španija zaslužila skorajda petkrat manj s 182580 evri.

Dirka po Franciji - zaslužki | Avtor: Cyclingnews.com Cyclingnews.com

Ko govorimo o ogromnih zneskih, ki so si jih privozili slovenski kolesarji, govorimo o zneskih glede na razmerje v kolesarstvu. Pogačar se kljub svojemu dominiranju na največji dirki na svetu niti približno ne morejo primerjati z nekaterimi drugimi športi. UEFA tekom enega tekmovanja Lige prvakov razdeli približno 1,1 milijardo evrov, medtem ko je za Superbowl namenjeno 11 milijonov dolarjev, zmagovalec US Opna pa prejme nagrado 4 milijonov dolarjev.

Primož Roglič Izjava leta Šport "Vsi Slovenci se lahko nekaj naučijo od Primoža"

Za kolesarje na Dirki po Franciji je bilo letos namenjenih 2.293.000 evrov, kar se na prvi pogled zdi zelo lepa vsota, a ja bila ta na koncu razdeljena med 160 kolesarjev, ki na koncu te nagrade podelijo s svojimi moštvenimi kolegi ter številnimi delavci v ekipi.

Največji del denarne pogače Dirke po Franciji dobijo kolesarji, ki so končali najvišje v skupnem seštevku. Najboljših deset si namreč razdeli kar 42% celotne nagrade.

Tom Dumoulin Dumoulin: Šport "Nikakor ne bi mogel voziti tako hitro kot Pogačar" Tadej Pogačar Ponosni oče: Šport "Če se naslednji teden upokoji..." Tadej Pogačar Komentar Šport Pogačar je imel vso pravico napasti, kot Tepeš pred leti
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice