Šport
10542 ogledov

Tako so Pogačarja počastili v Dubaju

tadej pogačar Epa
Slovenskega kolesarja je po koncu dirke po Franciji doletela prav posebna čast.

V nedeljo zvečer, potem ko so v Parizu podelili priznanja najboljšim kolesarjem, se je na pročelju najvišje stavbe na svetu Burdž Kalifa v Dubaju izrisala podoba zmagovalca Toura Tadeja Pogačarja.

Izvorno italijansko moštvo je po neuspešnem prevzemu kitajskih investitorjev od leta 2017 v lasti Arabcev.

V največjem mestu Združenih Arabskih Emiratev so Pogačarja počastili s podobo zmagovalca Toura v rumenem dresu na več kot 800 metrov visokemu nebotičniku.

Slovenski kolesar, ki danes praznuje 22. rojstni dan, je osvojil tri etape na letošnjem Touru in dirko končal s tremi od štirih prestižnih majic. Postal je tudi največji zaslužkar z dobrimi 600.000 evri denarne nagrade.

Pogačar je bil večji del letošnjega Toura v senci rojaka Primoža Rogliča, nato pa je s fenomenalno predstavo na kronometru z vzponom na La Planche des Belles Filles izničil ves zastanek in se šele na predzadnji etapi polastil rumene majice.

Burdž Kalifa (Stolp Kalifa) je nebotinčnik v Dubaju, ki je bil zgrajen leta 2010. V višino meri 828 metrov, kar ga uvršča na vrh seznama najvišjih stavb na svetu.

Komentarjev 1
  • jakec1575 14:59 21.september 2020.

    Pogačarja karakterno ne poznam, a fant je rojen šampion. Nekaj kar slovenska povprečna egalitarna druzba tezko prebavi. Slednja v glavnem prebavlja šampinjone na svojih kavcih. In zato je velikokrat tezko ziveti v Sloveniji in poslusati idiotizme teh kavcev. Tudi meni ...prikaži več je hudo za Roglo, ampak tekmuje se do zadnje linije. Zmagala je surova moc in brezkompromisnost in netaktiziranje. Srce, mladost, zaletavost, skratka romantičnost. Vse kar Tour je in mora biti.

Sorodne novice